Agregatoarele de continut au rasarit ca ciupercile dupa ploaie in ultimii ani. Nu ma refer la agregatoare gen Cica.ro ci agregatoarele ce fura continut sub diferite pretexte. Toti prostii care habar nu au sa lege doua fraze au cel putin doua astfel de “site-uri”. Ceea ce fac ele banuiesc ca se stie insa daca nu sunteti familiarizati cu fenomenul va explic eu in cateva randuri:

Eu ma apuc sa scriu un mic tutorial despre cum se curata un cooler de laptop. Iau si-mi desfac laptopul, ma apuc de facut poze si asta cu toate ca nu stiu sa fac mai deloc, desurubez ventilatoare, radiatoare si toate cele iar apoi ma apuc sa scriu asa cum cred eu de cuviinta, uploadez si pozele, le aranjez in text sa arate bine, mai citesc textul de cateva ori, mai sterg unele randuri, mai scriu altele ca la urma dupa cateva ore (2 sau 3) sa public articolul. Ce se intampla dupa aceea?

Da-i un search pe Google pentru ca na, publicul pentru un astfel de articol vine de acolo si vezi asta:

Deci pentru termenul “curatare cooler laptop” apar pe prima pagina (pozitia 5) iar imediat dupa mine apar curvele de agregatoare ce au furat continutul scris de mine. Interesant e faptul ca pun link catre articol iar acel link e chiar dofollow (ce darnice sunt). Partea funny e ca info.multicast.ro a indexat cu totul altceva chiar daca titlul este cel al articolului:

Da, a indexat widget-urile din sidebar! Prostule, mai “scaneaza” odata c-ai gresit!

Ce ti-e si cu agregatoarele astea, fura dar nu stiu ce fura.

Intrebare:

Sa dau un mail pentru a le semnala “greseala”?

P.S. In footer am activat si un sondaj iar daca aveti placere sa raspundeti la intrebare ar fi minunat.