Anul trecut a fost cu siguranta o revelatie in lumea sistemelor de operare pentru telefoanele mobile. In luna mai a anului trecut Google a lansat Android 2.2 – Froyo, un sistem de operare ce a revolutionat piata de telefoane. Foarte multe terminale a celor mai cunoscute brand-uri din domeniu au ales noul Android astfel punandu-se multa presiune pe iPhone-urile celor de la Apple. Acest lucru nu a putut fi decat un lucru bun pentru ca Apple avea nevoie de un concurent puternic chiar daca acesta nu a venit din bransa dispozitivelor, noul sistem de operare mult imbunatatit a celor de la Google a facut ca Apple sa piarda teren in fata rivalilor directi ce au ales Android.

In toamna, mai exact in luna Octombrie, Google a anuntat lansarea Android 2.3 – Gingerbread. Noul sistem a fost mult imbunatatit, utilizatorii lui au fost placut surprinsi de vitzea mai buna, de suportul pentru formatul video VP8, de telefonia via internet si multe alte lucruri (lista completa).

In momentul de fata circula zvonul cum Google va lansa tot in luna mai si versiunea 2.4 pentru Android ce va purta numele “Ice Cream“. Astfel ca fanii sistemului de operare vor “manca” la vara “inghetata verde” 🙂 . Sunt curios ce imbunatatiri mai poate aduce Google pentru a-si surprinde fanii si concurenta.

Ca sa nu se faca confuzie precizez ca versiunea 3.0 (Honeycomb) a sistemului de operare a fost creata special pentru tablete si astfel se distinge de ordinea in care apar versiunile pentru telefoanele mobile.

Sursa: Mashable