N-am mai apelat de mult la categoria “Stiri pe scurt” insa sunt cam multe informatii din diferite sfere de interes ce merita macar precizate si comentate intr-un articol ce sa le includa pe toate.

  • Stirea cu Justin Timbarlake care a cumparat MySpace cu 35 de milioane de dolari banuiesc ca o stiti sau daca nu, aflati acum. Justin a apelat la o companie de publicitate numita “Specific Media” prin intermediul caruia a realizat tranzactia. MySpace a fost fondat in 2003 iar in 2005 a fost vandut companiei News Corp contra sumei de 580 milioane de dolari. Ghinionul lui Rupert Murdoch, patronul News Corp, s-a numit Mark Zucherberg care in acelasi an a fondat Facebook, companie ce a reusit sa eclipseze ulterior MySpace. Rupert Murdoch spera sa ia macar 100 de milioane $ pe MySpace insa se pare ca oferta lui Justin de 35 de milioane a fost cea mai buna. Ce va face Justin cu MySpace? Habar n-am, dar sper ca stie pe ce a dat banii.
  • eMAG.ro a lansat doua noi servicii: Garantia Plus si Service Expres. Acum poti beneficia de 1 an sau 2 ani in plus la garantie sau rezolvarea rapida (maxim 5 zile lucratoare) a solicitari facuta catre service-ul eMAG. Era cazul sa vina cu astfel de propuneri catre clienti. Eu unul daca mi-as cumpara un produs de o valaore mai mare( peste 2.000 ron) mi-as lua macar inca un an de garantie la el, asa de siguranta, mai ales ca am vazut destule produse de firma ce la cateva luni sau chiar saptamani dupa expirarea garantiei initiale s-au busit iremediabil.
  • Google+ sau “Facebook-ul Google” si nebunia declansata de invitatiile pentru noua retea de socializare. Din informatiile culese din diferite surse stiu ca Google+ e mai aerisit (deocamdata zic eu, pana baga adsense), daca la Facebook e mult albastru, la Google+ e cam mult alb (deh, chestii de gust) si cica noua retea sta mai bine la capitolul confidentialitate (adica singura arma impotriva celor de la Facebook). Opinie personala: Daca nu au reusit sa cumpere Facebook, si-au creat propria retea de socializare dupa chipul si asemanarea Facebook-ului. Nu cred ca Google+ va atrage prea multa lume, depinde de strategia pe care o abordeaza insa mie nu-mi pasa. Nu imi place Facebook, nu-mi va placea nici Google+.
  • Google se joaca cu noi, de cateva zile bune isi schimba layot-ul la motorul de cautare, acum parca s-a stabilizat dar deja devenise enervant. Au avut si ceva probleme la motorul de cautare pentru imagini (nu-mi gasea nici o imagine indiferent de termenul de cautare). Sa nu uit si de update-ul de Page Rank care se pare ca e un fiasco total. Se vand link-uri la greu in zilele astea, mai ales cei care sunt entuziasmati de cresterea exponentiala a site-ului lor.