Ieri, in cadrul evenimentului BUILD, oficialii Microsoft au lansat oficial sistemul de operare Microsoft Windows 8 [versiunea pentru dezvoltatori]. Noul sistem de operare este asteptat de toti fanii Microsoft si nu numai, mai ales ca precedentele sisteme de operare, Windows Vista si 7, nu au avut succesul scontat, primul dovedindu-se un fiasco total chiar.

Microsoft Windows 8 va putea fi utilizat atat pe calculatoarele clasice cat si pe noile gadgeturi ce au acaparat lumea si anume pe tablete.

Windows 8 beneficiaza de o noua interfata grafica, una fresh care poarta numele de Metro.

Oficialii Microsoft au pus accentul in prezentarea noului sistem de operare pe timpul de bootare al acestuia, unul de invidiat dupa cum pare la prima vedere dar sa nu uitam ca noi, utilizatorii obisnuiti, nu dispunem de super-calculatoarele prezente la eveniment.

Cu totii cred ca speram ca noul OS sa se ridice macar la nivelul lui Windows XP, un sistem de operare foarte utilizat si la 10 ani de la lansarea sa. Faptul ca XP este foarte utilizat si in ziua de azi nu inseamna ca acesta este un sistem de operare demn de anul 2011 ci doar ca nu au existat alternative viabile in acest timp plus ca intre lansarea Windows XP si Windows Vista a fost o perioada moarta iar multi utilizatori s-au obsinuit cu Windows XP findu-le ulterior destul de greu sa renunte la el.

Cu siguranta daca imi va placea (si sper sa-mi placa) de Windows 8, il voi cumpara. Pana in momentul lansarii oficiale a variantei pe care o vom putea utiliza cu totii, cei interesati pot sa descarce varianta pentru dezvoltatori:

Descarca Windows 8 – varianta pentru dezvoltatori