O perioada de timp am stat deoparte de nenumaratele comunicate de presa din partea celor de la Bitdefender, motivul este explicat mai pe larg si mai bine decat as putea eu sa o fac de catre Costin aici. Desi nu am publicat prea multe comunicate de presa venite din partea lor, de fiecare data le citeam pentru ca atunci cand voi fi nevoit sa scriu un articol legat de un comunicat de-al lor sa stiu istoria Bitdefender din ultimile luni de zile. Astfel, in ultima perioada de timp antivirusul romanesc Bitdefender a devenit cel mai bun antivirus din lume, a fost laudat in prestigioasa publicatie PC Magazine (Editor’s Choice pentru Bitdefender Antivirus Plus 2013), a primit Editor’s Choice pe CNet si a primit “GoldAward” de la TopTenReviews.

Vali Petcu mi-a luat-o inainte si a facut ceea ce urmeaza si eu sa fac, anume sa-i laude. Sa nu uitam ca Bitdefender este un produs romanesc, unul dintre putinele cu care ne putem mandri peste hotare si de aceea merita tot respectul nostru si laudele noastre.

Ideea principala a articolului este insa alta. Bitdefender antivirus a lansat astazi suita pentru 2013:

“Functionalitiiile care echipeaza Bitdefender 2013 protejeaza utilizatorii în orice situatie si pentru orice activitate desfasurata pe internet si în afara sa. Noile module precum Safepay si Anti-Theft desavârsesc produsul cotat ca fiind cel mai bun din industrie, astfel încât putem spune ca este cea mai fiabila si facila solutie”
 

Antivirusul vine si de data aceasta sub forma a trei variante disponibile in functie de necesitatiile utilizatorului:

  1. Antivirus Plus 2013
  2. Internet Security 2013
  3. Total Security 2013

Cea mai populara dintre ele find Internet Security 2013 care inglobeaza la momentul de fata facilitati extrem de importante pentru utilizatori, dintre care amintesc de:

  • SafePay, un browser securizat menit sa ofere siguranta tranzactiilor bancare
  • Anti-Theft, un modul foarte util care asigura controlul asupra smartphone-urilor chiar si atunci cand acestea au fost furate permitand stergerea continutului, blocarea sau localizarea smartphone-ului de pe oricare alt dispozitiv conectat la internet

 

De mentionat este si faptul ca noua suita Bitdefender este compatibila si cu Windows 8.

Singurul lucru pe care nu l-a mentionat nimeni sau cel putin nu am observat eu, pana in prezent este faptul ca preturile pentru antivirusul Bitdefender au crescut la fel de repede cum a crescut si dolarul in ultimele luni de zile. E adevarat, daca tot au ajuns numarul 1, de ce nu ar mari preturile.