Daca pana pe data de 15 noiembrie pe site-ul de licitatii online Okazii.ro puteai sa pui in vanzare orice produs la orice suma doreai fara sa platesti vreun comision dupa aceasta data cei de la Okazii au introdus un nou sistem de comisionare (au introdus comisionul pentru punerea in vanzare a unui produs cu valoarea mai mare de 20 de lei) prin care urmaresc cresterea veniturilor care dupa spusele lor vor fi investite intr-un motor de cautare mai relevant si un uptime al site-ului de 99,5 % garantat. Astfel Okazii.ro se aliniaza la standardele internationale cand vine vorba de comisioane.

In noul sistem de comisionare apare si o crestere destul de semnificativa as spune eu al comisionului pe tranzactie, de la 0,3 – 2%  (maxim 20 de euro) la 1 – 2,8 %(maxim 25 de euro) iar comisionul pentru punerea in vanzare a unui produs ce depaseste valoarea de 20 de lei va fi de 0,01 euro. Unii ar spune ca nu e mult insa ganditi-va cate sute de mii de produse sunt puse in vanzare pe site si apoi faceti un calcul.

Problema este ca Okazii inca nu are un adversar in piata pe masura sa pentru a se creea o concurenta benefica clientilor. Din pacate cei de la Tizo prea arunca cu banii in programele de afiliere in loc sa creeze noi facilitati mai interesante si un site mai atractiv iar pentru asta vor plati scump si la propriu si la figurat.

In concluzie pot spune doar ca Okazii.ro pot sa faca cam orice vor ei si sa bage inspe mii de comisioane pentru ca atat timp cat nu vor avea un concurent puternic pe piata autohtona, clientii vor vinde in continuare prin intermediul lor.

Ironia sortii face ca azi sa iau a doua teapa din lunga mea colaborare cu Okazii.ro (am cont din 2004), am cumparat o imprimanta de la o fata din Iasi care m-a asigurat ca nu e nimic in neregula cu imprimanta si nici cu cartusele insa cartusul color s-a dovedit a fi ars iar pretul unuia nou depaseste costul imprimantei second hand. Voi reveni intr-un articol viitor cu rezolvarea problemei si cu cateva sfaturi de la alte persoane pentru cei care fac tranzactii prin site-ul Okazii.ro iar cu acest prilej as vrea sa intreb: cine si cum si-a luat teapa pe okazii.ro? + rezolvarea problemei.