In vara anului trecut eram impreuna cu un amic si ne pierdeam timpul ca de obicei pe la o terasa aducandu-ne aminte de intamplari mai mult sau mai putin hazli din trecut. Din vorba in vorba ne-am adus aminte si cum am ratat la mustata sansa de a ne imbogati in 2006. Pe scurt: jucam la pariuri amandoi pe vremea aceea si am pus un bilet la o casa de pariuri online (inca mai am cont la ea :D) pe care aveam numarul maxim de meciuri (numai din fotbal) iar acest bilet daca ne iesea ne aducea un castig de aproximativ 140.000 de dolari. E greu de crezut insa nu ne-a iesit un meci din liga 3-a scotiana. Atat, unul singur din 16!

Ei si asa cum ne aminteam noi de trecut l-am intrebat daca inca mai joaca la pariuri si mi-a spus ca mai rar insa joaca mai mult la poker si la casino online. Mi-a spus ca isi doreste sa ajunga sa poata trai din asa ceva precum fac si altii pe care ii cunoaste, dandu-mi drept exemplu un amic comun care si-a dezvoltat o strategie proprie prin care reuseste sa castige constant 1500-2000$ pe luna iar pe langa acesti bani are parte si de faima (asa cum am aflat noi de el, au aflat si altii). Sunt constient ca daca esti pasionat de astfel de asa ceva si te dedici cu totul pana la urma vei castiga. Crezul meu personal e: “daca vrei ceva cu adevarat il poti obtine”. Nu exista imposibil ci doar piedici mai mici sau mai mari in indeplinirea visului.

Inainte de sarbatorile de iarna l-am cautat la telefon pe amicul meu din vara sa vad ce mai face, ca tot omul. Am aflat cu stupoare ca nu mai e in tara si mi-am zis ca a plecat la munca prin Italia, Spania, Franta (stiam ca are o ruda plecata insa nu stiam exact unde) dar la inceputul lui ianuarie m-am intalnit cu el intamplator prin oras si am mers la o bere unde mi-a povestit ca a fost plecat impreuna cu iubita sa intr-un mic concediu de sarbatori. Curios din fire l-am intrebat daca tot din pariuri si jocuri de noroc castiga, mi-a spus cu zambetul pe fata ca da. E pasiunea lui si din asta face bani. Mai pierde, mai castiga insa la final de luna iese “pe plus“.

Ideea e ca daca vrei sa faci bani cu adevarat din ceva, acel ceva trebuie sa reprezinte pasiunea ta.