Declaratia boss-ului de la Nokia, Stephen Elop, in care acesta a spus clar ca Nokia N9 este primul si singurul smartphone produs de Nokia cu sistemul de operare MeeGo a pus pe jar o parte din presa internationala si o parte din inginerii finlandezi ce lucreaza la implementarea acestui sistem de operareĀ  pe terminalele mobile Nokia.

Unii dintre cei mai renumiti jurnalisti din domeniul tech au fost impresionati in mod placut de noul N9 cu al sau MeeGo 1.2 si nu inteleg de ce Nokia si-a mai batut capul sa-l lanseze daca urmeaza sa ofere suport limitat.

Nokia N9 a fost prezentat de curand si in Romania, cateva impresii si imagini gasiti pe Gadget.ro.

Sa recapitulam, Nokia porneste la drum cu un proiect nou, un smartphone cu un ecran ciudat(3,9″ si o rezolutie 480 x 854) si pe care va rula un sistem de operare putin cunoscut, pe numele sau MeeGo versiunea 1.2. Totul pare ok insa proiectul e intarziat, intre-timp Nokia o ia serios la vale si se decide sa semneze un parteneriat cu Microsoft, parteneriat care dupa parerea mea nu face altceva decat sa pecetluiasca soarta companiei si care are ca scop dezvoltarea unui nou ecosistem capabil sa tina piept rivalilor de la Apple si Google. Dar, deodata isi aduce aminte de Nokia N9 si al lui MeeGo si se hotarasca sa-l prezinte public iar dupa reactiile (neasteptat de) bune, CEO-ul Nokia vine si spune senin ca acesta e singurul smartphone Nokia cu MeeGo. Super!

Deci, in loc sa isi revizuiasca un pic planurile avand in vedere ca noul sistem de operare MeeGo 1.2 a adunat cativa simpatizanti din randul celor mai dificile persoane de pe glob cand vine vorba de noi tehnologii: jurnalistii, ei isi dau foc singuri la corabie.

Nu am inteles nici de ce Nokia nu a facut public Nokia N9 inainte de a semna acel parteneriat cu Microsoft? Poate o astfel de decizie ar fi schimbat un pic planurile iar Nokia ar fi ramas o companie independenta.

Nu ramane decat sa speram ca MeeGo va fi adoptat de o alta companie mare , gen LG si ca acestia vor stii sa faca ceea ce Nokia nu a stiut.