Odata cu lansarea noului MacBook Air, Apple face un pas important pentru viitor, un pas ce era asteptat de ceva timp si pune softul de reinstalare pentru MacBook Air pe un stick usb in locul de traditionalul cd sau dvd. Astfel Apple devine prima companie care adopta stick-ul usb pentru distribuirea de soft-uri pentru dispozitivele sale iar acest lucru se va refleca si in ergonomia noilor dispozitive care se vor lansa pe piata pentru ca unitatile optice vor disparea.

Cu totii stiim ca evolutia tehnologiei a fost si este tinuta in frau de mari producatori pentru ca acestia vor sa-si monetizeze la maxim produsele lansate. Sa nu uitam de tehnologia Hyper-CD inventat de dr. Eugen Pavel in anul 1999, tehnologie ce permite stocare de pana la 100 Terra sau chiar 1PB! A fost vreo firma care s-a interesat cu adevarat de aceasta tehnologie revolutionara? NUUUU! De ce? Pei motivul expus mai sus zic ca se aplica perfect.

Acum vor prelua marea majoritate a companiilor producatoare de lap-uri aceasta “magnifica idee” de a inlocui cd-urile si dvd-urile cu stick-uri usb pentru a-si pune soft-urile pe ele. In curand vor disparea de tot unitatile optice de pe laptop-uri si pc-uri pentru ca vor avea aceeasi utilitate pe care o au floppy-disk-urile in ziua de azi :D.

Eu nu inteleg de ce s-a asteptat atat de mult pentru a se face acest pas pentru ca oricum cd-urile si dvd-urile vor mai sta in viata noastra cativa ani(pana se va face trecerea) dar macar sa avem o alternativa care sa ne permita sa alegem intre un laptop mai mare, mai greoi dar cu o unitate optica sau un laptop usor si slim doar cu usb-uri(de preferinta 3.0). Da, stiu ca sunt deja laptop-uri care nu au unitati optice insa nu am chef sa pun os-ul pe un stick cu WinToFlash si apoi sa-l instalez, nu-i mai usor sa-mi dea ei os-ul pe un stick?

Sursa: Techcrunch