Daca mai toate companiile producatoare de hardware s-au apucat de produs tablete si smartphone-uri, atunci de ce nu si companiile de software nu s-ar apuca de creat un sistem de operare destinat noilor dispozitive. Apple are iOS, Google Android-ul, Microsoft Windows 7 si pe viitor Windows 8. Mozilla va avea “Boot to Gecko” (sper ca-i schimba numele in ceva mai atractiv si mai interesant.

Viitorul apartine terminalelor mobile, fie ca vorbim de telefoane super-inteligente, fie de tablete sau de cine stie ce alt gadget interesat, bani multi in sunt in joc iar cei de la Mozilla au decis sa intre si ei pe piata.

Noul sistem de operare va avea la baza Android-ul celor de la Google insa nu se stie exact daca B2G va fi compatibil cu aplicatiile deja create pentru Android (parerile sunt impartite: 1 si 2).

Sanse de reusita al acestui OS sunt destul de mari si asta datorita echipei ce lucreaza la el in momentul de fata, echipa ce s-a aflat si in spatele celebrului browser Firefox (poate cu aceasta ocazie termina si ei cu lansarile excesive de noi versiuni).

Sursa