Acum un an si cateva luni am auzit pentru prima data de Link Academy, stiam in mare cam ce reprezinta aceasta institutie, dar nu mi-a atras atentia intr-un mod deosebit. In urma cu putin timp in urma am citit si pe blogul lui Gabriel Ursan despre Link Academy iar de data aceasta chiar eram curios sa stiu ce insemna sa fii cursant pe aceasta platforma de eLearning. Totusi, nu aveam de gand sa platesc o anume suma de bani doar pentru a-mi satisface curiozitate asa ca ma resemnasem oarecum in privinta aceasta, insa in urma cu cateva zile am primit un mail de la un reprezentant al Link Academy care in urma unei discutii pe mail mi-a oferit un cont demo de cateva zile pe platforma Link Academy. Departamentul ale carui cursuri le-am ales este cel denumit IT Business, iar domeniile pe care acesta se bazeaza sunt

  • Internet marketing
  • IT Management

Ambele domenii m-au atras in mod deosebit dat fiind faptul ca sunt implicat intr-o serie de proiecte relationate cu acestea doua care poate la prima vedere par a se asemana, dar va asigur ca diferenta intre ele este majora.

Ce este Link Academy

Din punctul meu de vedere, Link Academy, reprezinta un pas important pentru cei care vor sa obtine mai usor un job in industria IT, dar in acelasi timp, cursurile de aici pot reprezenta pasul necesar catre un business in domeniu IT, depinde doar din ce directie privesti.

Probabil ca multi veti spune ca Link Academy nu are nimic special si ca nu se merita sa dati bani doar pentru niste cursuri care va vor aprofunda cunostiintele in domeniul pe care l-ati ales, dar daca v-as spun ca Link Academy este autorizata de Departamentul de Examinare Internationala al Cambridge University, v-ati schimba parerea?

Ce cursuri puteti urma la Link Academy

  • Programare – aveti posibilitatea sa obtineti certificari ale cunostiintelor dobandite din partea unor companii precum Adobe, Microsoft sau Oracle
  • Design & Multimedia – puteti opta pentru cursuri de web design, print design, video design sau new media design. De asemenea, puteti obtine certificari din partea unor companii de prestigiu din domeniu.
  • Administrarea retelelor – veti obtine cunostiinte pentru administrarea retelei in mediul Microsoft Windows Server 2008
  • CAD – cei pasionati de IT si arhitectura pot invata tainele softurilor din domeniu, AutoCAD 2011 si Autodesk, dar nu numai.
  • IT Business – in cadrul acestui departemant veti putea lua parte la cursuri din domeniul IT Management si E-business & Internet marketing

 Parere personala despre Link Academy

Dupa ce am avut ocazia sa testez platforma de eLearning a celor de la Link Academy pot spune ca am ramas placut impresionat de cat de intuitiva este aceasta platforma si de cat de bine structurate sunt toate cursurile. Suportul online este un atu si in plus de asta atentionarile si pe care le primesti in fiecare zi legate de urmatoarele teme si teste te tin conectat tot timpul si iti induc o stare de alerta benefica atunci cand trebuie sa acumulezi cat mai multe cunostiinte pentru a putea finaliza cu bine fiecare curs.

Un singur lucru as avea sa le reprsosez si acela este faptul ca formularea prin care ti se adreseaza este una generala si nu personalizata cum m-as fi asteptat.

Mi-a placut mult si faptul ca limbajul folosit este unul pe intelesul tututor. Ca de exemplu, cat am apucat sa citesc din cursurile alocate nu au am intalnit expresii sau cuvinte mai dificile pe care sa nu le inteleg sau de care sa nu fiu sigur 100% ce inseamna. Acest lucru cred ca ar trebui pus pe primul loc atunci cand vine vorba de avantajele cursurilor Link Academy.

In final va recomand cu placere cursurile Link Academy si nu pentru ca sunt autorizate de acel departament de examinare al Cambridge sau ca ca ar fi foarte bine structurate ci pentru ca sunt sigur ca odata absolvite veti dobandi cunostiinte din domeniul dvs. de interes si veti avea o sansa in plus atunci cand va veti depune un CV la o companie din industria IT.