Zilele trecuteĀ  a fost anuntat faptul ca zilele Youtube-ului de astazi sunt numarate, Google urmand sa investeasca 100 de milioane de $ in Youtube pentru a-l putea face din acesta un competitor pe piata de TV online. Noul Youtube va intra in lupta pentru suprematie alaturi de Netflix si Hulu, pionerii televiziunii prin internet. Unii compara aceste televiziuni online cu celebrele canale de televiziune clasica CBS, NBC si ABC.

Se pare ca pe Youtube TV vor exista 20 de canale ce vor aborda diferite teme. Nisarea content-ului video este un lucru bun atunci cand vine vorba de televiziune, dau exemplu Discovery Channel care in ultimii ani a creat diferite canale nisate, un lucru ce dupa parerea mea le-au adus destule beneficii. Youtube v-a cumpara content video de calitate astfel in acest mod vor obtine si exclusivitatea.

Primele investitii au fost facute deja luna trecuta cand Google a anuntat cumpararea Next New Network, companie ce se ocupa cu producerea de continut video original, si Green Parrot Pictures, companieĀ  ce a dezvoltat o tehnologie prin care reuseste sa creasca calitatea imaginii unui video, sa reduca zgomotul ambiental, etc.

Ceea ce face Google acum se poate numi o miscare frumoasa. Youtube si-a atins scopul/scopurile iar acum era nevoie de o schimbare, o noua provocare. Atunci cand esti primul in ceea ce faci si asta multi ani la rand, incepi sa te plictisesti iar la un moment dat clachezi. Google n-a asteptat ca Youtube sa “moara” astfel ca au actionat din timp.

Sunt tare curios sa vad cum va arata noul Youtube si pe ce companii si tehnologii mai da Google bani.

Voi ce parere aveti? E bine cum procedeaza Google acum sau nu?