Ca utilizator impatimit de Facebook, aseara pe la ora 23 verificam ce a mai postat lumea…si surpriza: Blizzard anunta in mod oficial pe pagina lor de Facebook, lansarea lui Diablo III pe data de 15 Mai 2012.

Sincer, este cea mai buna veste din domeniul IT pe care am primit-o anul acesta :), avand in vedere ca se vorbeste despre a treia parte a celui mai celebru joc hack&slash inca din Iunie 2008 cand, in cadrul unei conferinte Blizzard, au fost prezentate noile clase: barbarul si doctorul.

Asa ca, incepand cu data de 15 Mai 2012, Diablo III poate fi gasit si in magazinele din Europa, inclusiv in cele din Romania. Pana acum vad ca deja cei de la PcGarage.ro, evoMAG.ro si eMAG.ro il ofera cu precomanda la pretul de 260 lei (deh, pe amazon.co.uk costa doar 170 lei).

Pe langa versiunea standard a jocului (DVD plus manual) va exista si o versiune Collector’s Edition, ce va cuprinde in plus fata de versiunea standard:

  • un stick de 4GB, sub forma Soulstone-ului, cu kit-urile de Diablo II si Lord of Destruction;
  • diverse feature-uri disponibile in timpul jocului;
  • un Blu-Ray si un DVD ce contin interviuri si modul cum a luat nastere jocul;
  • o carte cu tot ce inseamna grafica si conceptele din joc;
  • un CD cu soundtrack-ul jocului.

Pretul recomandat de catre Blizzard pentru acesta versiune este de 99$, cel mai probabil la noi va ajunge undeva la 400 si ceva de lei.

Astea fiind spuse, ma apuc sa ma mai antrenez putin intr-un multiplayer de D2:LOD, ca sa fiu pregatit pentru noile hoarde de monstrii din Diablo III.