Mai devreme m-a sunat un prieten sa-l ajut cu o mica problema in legatura cu un laptop Sony Vaio. Tipul si-a cumparat recent laptop-ul (de la cineva, nu nou) insa avand in vedere ca l-a cumparat cum l-a gasit(cu windows-ul pe el, etc) acum ar vrea sa-i formateze hard-ul, sa-si faca el partitiile, lucruri obisnuite atunci cand iti cumperi un laptop. Problema lui era ca nu reusea sa gaseasca pe net driverele pentru noul laptop.

Greseala:

Majoritatea producatorilor de laptopuri scriu pe spatele lor modelul si seria insa nu si Sony Vaio. Astfel ca daca te apuci sa cauti “drivere sony vaio PCG-71211M” nu o sa gasesti nimic relevant. O alta greseala ar fi sa cauti “sony vaio support drivers” asa cum am facut eu, primul rezultat te va duce pe pagina de suport a celor de la Sony insa aceasta este pagina dedicata americanilor, fie ei din U.S.A., America Latina sau Canada astfel ca nu vei gasi nici aici drivere pentru modelul tau.

Solutia:

Simpla ca de obicei. Trebuie sa cautati site-ul de suport pentru Europa(support.vaio.sony.eu).

Aici aveti 2 modele de cautare:

1.  dupa “serial number”

2. dupa “model number”

Dupa cum observati in imagina de mai sus modelul unui laptop Sony Vaio este inscris in partea dreapta jos. Cautati modelul corespunzator si apoi spor la descarcat!

Daca aveti nelamuriri lasa-ti un comentariu mai jos si eu o sa va raspund cat mai repede posibil.