Ce spun ei despre el este exact la fel cum vorbeste o mama despre odrasla ei, mama intotdeauna isi va lauda “puiul”.

Din pacate eu sunt inca un utilizator al invechitului sistem de operare Windows XP, eu si inca multi, multi altii insa pe noi Microsoft ne-a lasat deoparte pentru ca Internet Explorer 9 nu este compatibil cu minunatul nostru OS.

De ce nu functioneaza Internet Explorer 9 pe Windoes XP?

Tehnologia Direct2D de care se foloseste Internet Explorer 9 nu este suportata de Windows XP. Aceasta tehnologie a fost introdusa incepand cu sistemul de operare Windows Vista.

Da, e un pumn in fata pentru cei care probabil ca doreau sa incerce noul browser. Microsoft incepuse cu ceva timp in urma o campanie anti Internet Explorer 6 pentru ca acesta este  folosit inca de 12% dintre utilizatori de internet. In cazul XP-ului lucrurile sunt si mai grave pentru Microsoft deoarece la nivel mondial acesta este utilizat de 53% din persoanele ce detin un pc. Oare sa ne asteptam si la o campanie anti XP?


Nu sunt absurd sa cred ca voi utiliza la nesfarsit Windows XP insa in momentul de fata nu cred ca e necesar sa dau cativa bani in plus pentru a beneficia de anumite facilitati de care nu o sa ma folosesc ci doar o sa fie acolo. Exact cum unii din fostii mei clienti isi achizitionau pc-uri cu cele mai performante placi video cu toate ca ei nu stiau sa deschida un joc macar ce sa mai vorbim de programe de grafica & all that stuff. Ah, si cu siguranta nu voi trece la 7 pentru IE9, never!

Ce are Internet Explorer 9?

  • Tracking protection – functia ce limiteaza accesul la site-uri considerate malitioase
  • suport HTML5 si CSS3
  • noul motor JavaScript (Chakra)
  • un design simplist

Unele teste il dau invingator in fata rivalilor de la Google si Mozilla insa personal nu sunt impresionat de aceste teste si as fi dorit sa-l testez eu dar nu se poate astfel ca le  multumesc celor de la Microsoft!