Bitdefender este din punctul meu de vedere cel mai bun produs de export pe care il avem la ora actuala. Spun “il avem” pentru ca sunt foarte putine lucruri in tara asta de care, noi ca romani, putem sa fim cu adevarat mandri si cred ca nu le apreciem la adevarata lor valoare.

Cum si cui recomand Bitdefender

Zi de zi iau contact cu utilizatori de calculator si implicit de internet din diferite medii, de la ingineri din diverse domenii la vanzatoarea de la magazinul de cartier, fiecare dintre ei au intampinat la un moment dat diverse probleme de securitate si au ajuns sa-mi ceara sfatul in ceea ce priveste solutia potrivita pentru securitatea calculatorului lor. De fiecare data am ales sa le recomand Bitdefender, chiar daca la inceput (prin 2007-2008) nu era disponibila nici o varianta gratuita cum exista acum. Am convins, uneori mai usor, alteori mai greu, foarte multi utilizatori sa plateasca o suma de bani pentru a beneficia de solutia antivirus oferita de Bitdefender. Este adevarat ca pe atunci a contat foarte mult si faptul ca preturile erau mult mai mici, dar cunosc persoane care au ramas fidele brandului datorita strategiei de marketing foarte bune care le ofereau prelungirea licentei la preturi promotionale sau luni in plus de licenta atunci cand o prelungeau.

In toti acesti ani de cand ii recomand am avut parte si de cateva intamplari mai hazlii cauzate de obicei de intrebarile clientilor mei, iar una dintre cele mai populare intrebari suna cam asa: “Asta e antivirus american, nu?” sau ma rog, ceva legat de tara de origine a antivirusului si de fiecare data cand le explicam faptul ca Bitdefender este o solutie romaneasca de antivirus si ca, da, are sediul in U.S.A., ramaneau relativ cu ochii mari si cu gura cascata. Unora chiar nu le venea sa creada ca noi, romanii, am conceput o solutie de antivirus care se bate pentru primele locuri in topul celor mai bune solutii de antivirus din lume. Unde mai pun si faptul ca uneori, daca imi permitea timpul, le faceam si un scurt istoric al companiei, cum ea a fost infiintata de Florin Talpes in 2001, dar ca antivirusul dateaza inca din 1996 cand purta numele de AVX. Ca sunt prezenti pe piata internationala tot din 2001 si ca an de an au inovat si imbunatatit solutiile oferite, ca in fiecare an s-au dezvoltat si au castigat increderea a milioane de utilizatori din intreaga lume. Le specificam de obicei si faptul ca solutia pe care le-am recomandat-o este una dintre cele mai complete de pe piata avand integrate in ea module antispyware, antispam si control parental.

Ar mai trebui sa specific si faptul ca recomandarea mea nu se baza doar pe ceea ce am auzit despre Bitdefender sau doar pentru simplul fapt ca este o companie romaneasca ci si in urma utilizarii solutiei Bitdefender Internet Security mai multi ani la rand.

2011 e anul de gratie pentru Bitdefender

Daca pana in anul 2011 antivirusul Bitdefender era catalogat unul de top, dar cu o problema destul de suparatoare cel putin in cazul utilizatorilor cu sisteme pc mai vechi deoarece antivirusul ingreuna foarte mult sistemul, in 2011, noul Bitdefender 2012 a fost lansat cu imagine total schimbata, cu o interfata mult mai intuitiva, cu facilitati in plus menite sa ajute utilizatorul in lupta cu diversele probleme ce pot fi cauzate de o gama variata de virusi in mediul online.

Dupa lansare a urmat un val neasteptat de aprecieri din partea criticilor, fanilor, utilizatorilor, dar si mai importante sunt premiile castigate dintre care amintesc de cNET Editor’s Choice pentru Total Security 2012 si locul 1 in competitia AV-Test cu Bitdefender Internet Security 2012.

 

La sfarsitul lui iulie 2012 s-a lansat suita Bitdefender 2013, ce cuprinde Bitdefender Antivirus Plus, Bitdefender Internet Security 2013  (cel mai premiat produs) si Bitdefender Total Security 2013.

Dat find faptul ca lansarea oficiala la nivel international a avut loc cu o luna mai devreme( 25 iunie 2012), produsele Bitdefender au primit deja aprecieri si cateva premii din partea diverselor publicatii de specialitate dintre care merita precizat PC Magazine Editor’s Choice  pentru Bitdefender Antivirus Plus 2013.

 Ce are nou Bitdefender 2013

’’Functionalitatiile care echipeaza Bitdefender 2013 protejeaza utilizatorii în orice situatie si pentru orice activitate desfasurata pe internet si în afara sa. Noile module precum Safepay si Anti-Theft desavârsesc produsul cotat ca fiind cel mai bun din industrie, astfel încât putem spune ca este cea mai fiabila si facila solutie’

 

Ce este Safepay? – considerat cel mai bun atu in fata concurentei, Safepay este un browser securizat menit sa asigure efectuarea tranzactiilor online in deplina siguranta. Browser-ul se activeaza singur atunci cand utilizatorul isi acceseaza contul bancar printr-o conexiune wireless creand in acelasi timp cu ajutorul unei tehnologii de tip hotspot o conexiune securizata total.

Ce este Anti-Theft? – un modul inteligent care asigura controlul smartphone-urilor atunci cand din greseala sau neatentie, acestea, au fost pierdute sau mai rau, furate. Anti-Theft permite astfel stergea continutului de pe telefon, blocarea acestuia sau chiar localizarea lui cu ajutorul unui alt dispozitiv contectat la internet.

Ce este Parental Control? – o aplicatie mai veche pe care cei de la Bitdefender au imbunatatit-o constant oferind astfel parintilor posibilitatea de a monitoriza activitatea online a copiilor. Un aspect important il reprezinta faptul ca prin intermediul Parental Control se poate monitoriza activitatea copiilor pe cea mai cunoscuta retea de socializare care a devenit un fenomen printre tinerii de toate varstele, Facebook.

Pe langa aceste facilitati mai mult decat utile si necesare, Bitdefender 2013 mai inglobeaza si modul Autopilot pe care il recomand utilizatorilor nefamiliarizati cu un antivirus, dar si modul pentru jocuri, foarte util pasionatilor de gaming.

 

Pentru a vizualiza toata suita Bitdefender 2013 mergeti in pagina de download pentru produsele Bitdefender: antivirus download.

Concluzie

De ce recomand antivirusul Bitdefender?

Simplu, pentru ca e cel mai bun.