Se ia un magazin online de home&deco ce arata ca un pom de Craciun (unul dintre motivele pentru care probabil nu au vanzari). Apoi se creeaza o campanie intr-o retea de afiliere cu gandul clar de a exploda vanzariile. Se organizeaza un concurs in perioada 23 mai -23 iulie cu premii destul de atractive. Si asteptam sa vina afiliatii, sa faca niscavai magie si sa curga comisioanele, pardon, vanzarile.

Numai ca afiliatii nu prea s-au ingramadit la un magazin no name ce are un design precum pomul de Craciun, sutele de conversii pe care patronul si le imaginea, nu au aparut, astfel ca pac-pac:

henderson3

Deci, carevasazica ii e cam rusine de rezultate si inchide programul, concursul, mai suspenda si afiliatii dinainte sa nu cumva sa comenteze cineva, ceva.

Bineinteles ca de maine o sa spuna peste tot cat de naspa e afiliere, ca nu sunt rezultate etc., fara sa se gandeasca nici macar o secunda de ce?

De ce afiliatii nu l-au promovat, de ce concursul organizat nu a avut succesul pe care si l-a dorit etc. Pun pariu ca domnul Diaconu Decebal ii spune si lui Mark un hai sictir ba asta, cu Facebook Ads-ul tau cu tot, ca nu merge. Eu am pus reclama, dar nu intra lumea sau daca intra nu cumpara, deci inchid contul de publicitate si pa.

Din ce stiu eu e primul advertiser care isi inchide programul de afiliere in timpul unui concurs organizat de el.

Multi au sarit cu “gura” pe retea, insa eu cred ca reteaua habar nu avea sau probabil au primit si eu un mail sec in acelasi timp si probabil au ramas un pic uimiti si dezamagiti la fel ca si afiliatii.

Nimeni nu te poate proteja de prostie!

PS Afilierea nu merge deloc, am zis!

 [UPDATE]

Dupa ce s-a vazut pus un pic la zid domnul Diaconu a dat-o la intors (tipic pentru un astfel de afacerist) si spune ca defapt vroia sa spuna ca programul de afiliere Henderson.ro va fi inchis la 30 de zile de la 10 iulie, adica 10 august (daca ma intrebati pe mine, cred ca reteaua i-a fluturat pe la nas un contract semnat de dansul).

Pei bine domnule Diaconu, dar cand v-am intrebat pe “forum” cum ii spuneti grupului de pe Facebook, de ce inchideti programul cand aveti concursul in desfasurare, mi-ati spus ca ar trebui sa tacem din gura si ne-ati urat succes.