Google a promis ca va lansa sistemul propriu de operare pana la finalul acestui an si se pare ca se vor tine de promisiune. Conform indicilor puse cap la cap de catre cei de la TechCrunch, data de lansare va fi 11.11.2010 (insa e doar o presupunere). Sau facut multe speculatii cu privire la noul sistem de operare a celor de la Google insa se pare ca acestia prefera sa taca si sa faca decat sa dea atentie celor ce stiu doar sa dea din gura.

Eu personal cred in succesul lui Chrome, nu va acapara piata din primul an insa daca va avea parte de cativa parteneri puternici(si aici ma refer la producatorii de componente hardware si laptopuri) e posibil sa aibe o sansa in fata celor de la Microsoft. Faptul ca Windows va avea un rival puternic nu poate decat sa ne bucure pe noi cei care vom utiliza aceste sisteme de operare pentru ca producatorii celor doua sisteme se vor intrece intr-o competitie iar acest lucru ii va face sa fie mai atenti la ceea ce lanseaza pe piata, vor fi mai receptivi la cerintele utilizatorilor si vor incerca sa ne surpinda pentru a ne face sa le cumparam sistemul de operare.

E clar ca cei de la Microsoft nu prea si-au dat interesul in legatura cu ultimile versiuni de windows-uri iar problemele de securitate si bug-urile acestora au facut ca piata sa ceara un competitor puternic iar acesta nu s-a lasat prea mult asteptat. Acum e momentul ca Google sa lanseze un sistem de operare revolutionar care sa ne scape de problemele create de windows-ul celor de la microsoft astfel ei vor castiga o prima batalie si se vor putea pregati in liniste pentru un razboi lung si “sangeros”.

Va fi Chrome-ul celor de la Google un rival de temut pentru Windows-ul celor de la Microsoft?