Intr-un articol precedent am specificat faptul ca detin o multifunctionala HP F2180 de vreo 3 ani si ca am schimbat o singura data la ea cartusul negru (21) insa acum a venit momentul sa inlocuiesc ambele cartuse deoarece am facut prostia de a nu folosi imprimanta nici macar pentru o pagina de test la vreo doua saptamani (de altfel stiu sa dau astfel de sfaturi) si astfel mi s-au uscat ambele cartuse iar cand am avut nevoie de ea nu a mai functionat deloc. Asa ca acum m-am pus pe cautat cartuse HP si astfel am aflat ca trebuie sa scot din buzunar vreo 125 de lei pentru ambele cartuse noi si originale HP. Specific originale pentru ca mai sunt si celelalte compatibile care spre surprinderea mea au cam acelasi pret astfel ca e evident faptul ce voi alege. Preturile nu mi se par mari deloc pentru ca am intalnit cazuri in care pretul cartuselor depasau pretul unei imprimante noi si unde mai pui faptul ca aceste cartuse (21 si 22) se pot reumple de foarte multe ori (ca ex. cartusul negru l-am reumplut de vreo 20 de ori).

Cautand cartuse imprimanta HP pentru a-mi rezolva problema m-am gandit sa caut detalii despre reumpleri cartuse pentru ca mi-am adus aminte de rugamintea unui amic care detine o imprimanta Canon LBP 2900 si a carui toner nu mai doreste sa functioneze si asta dupa ce a fost reumplut la o firma de cartier. I-am trimis link-ul site-ului si lui insa se pare ca dupa ce a citit faptul ca tonere-le se pot reumple de maxim 5-6 ori (la el a fost a 7-a oara) s-a gandit sa-si cumpere in sfarsit un toner nou.

Eu unul momentan sunt fericit chiar daca trebuie sa scot niste bani din buzunar pentru ca imprimanta mea si-a facut treaba iar eu am facut bani cu ajutorul ei. Iar cartusele pe care le aveam ar fi tinut cel putin inca 2 reumpleri daca eu nu uitam de propriile indicatii.

Sfatul meu este ca atunci cand doriti sa va achizitionati o imprimanta, simpla sau multifunctionala, sa va documentati mai bine despre cartusele pe care le foloseste, cat de usor pot fi reumplute, de cate ori pot fi reumplute si nu in ultima faza cat costa aceste cartuse noi. Faceti acest lucru si va ve-ti scuti de cateva probleme in plus. Va spun asta pentru ca am intalnit in meseria mea destule persoane care achizitioneaza imprimante doar pentru faptul ca sunt la oferta iar apoi cand cartusele nu mai functioneaza si afla ce preturi au unele noi incep sa faca un X mare pe perete pentru a se lovi cu capul de el.

Voi ce imprimante folositi? Sunteti multumiti de cartusele acestora (aici ma refer la pret vs fiabilitate)?