Se pare ca da!

Daca tot ne luam dupa americani la capitolul sarbatori si suntem mereu cu ochii pe ei, de ce nu am lua si niste obiceiuri utile…cum ar fi Black Friday.

Pentru cei ce nu au auzit de Black Friday (Vinerea Neagra):

“Este prima vineri dupa Ziua Recunostintei si marcheaza debutul cumparaturilor de Craciun in Statele Unite ale Americii”. De obicei, aceasta este si una dintre zilele cu cele mai mari reduceri de preturi si vanzari in randul magazinelor din America. Denumirea provine din Philadelphia, unde era folosita pentru a descrie traficul dificil creat dupa Ziua Recunostintei.”

Primii, pe parte de IT, care au anuntat prin intermediul newsletter-elor, o “Vineri Neagra” sunt cei de la eMAG si PcGarage, asa ca maine, 25 Noiembrie, fiti pe faza!

Dupa ce am studiat putin reducerile ofererite de magazinele din America sunt tare curios sa vad ce reduceri si ce stoc, isi vor permite cei de la noi sa ofere clientilor.

Black Friday 2011 – Live:

  • in cursa reducerilor intra si Koyos, evoMAG si Flanco (via refresh.ro)
  • Ora 24:00, s-a dat startul promotiilor la PcGarage => site down! Mai devreme imi puneam intrebari despre preturi si stoc, dar nu trebuia neglijat nici aspectul tehnic!
  • Ora 05:00, s-a dat startul promotiilor la eMAG, destul de bune.
  • Ora 06:30, site-ul celor de la Koyos inca nu este gata sa primeasca hoardele de vanatori de promotii, pagina cu Black Friday nu este updatata.
  • Ora 08:00, se “trezeste” si evoMAG, promotii bune!

Concluzie personala in urma Black Friday-ului 2011: trecand peste aspectele tehnice legate de buna functionare a site-urilor, s-a meritat asteptarea promotiilor, reducerile fiind bune si foarte bune in cazul anumitor produse.

Pentru posteritate :), eventual pentru o comparatie cu urmatoarele Black Friday-uri, aveti print-screen-uri cu ofertele de la eMAG, PcGarage si evoMAG.