Am mai spus si cu alte ocazii faptul ca recomand solutia antivirus de la Bitdefender si asta prin prisma faptului ca multi ii contesta. Eu am urmat principiul: am testat, mi-a placut, am recomandat. Probabil ca mai toata lumea a auzit de problema lor in legatura cu acel consum ridicat de resurse si se pare ca pana la urma Bitdefender a plecat urechea la zgomotul produs de clientii partial nemultumiti sise pregateste de lansarea unui produs mult mai stabil care dupa spusele lor nu va mai ingenunghea pc-urile. Bitdefender Total Security 2012, caci despre el e vorba, se afla deocamdata in varianta Beta si pentru a evita clientii nemultumiti, cei de la Bitdefender ofera posibilitatea tuturor sa testeze aceasta solutie si evident sa raporteze bug-urile descoperite. Probabil ca nu ar fi prea multa lume entuziasmata de acest lucru insa cei mai activi 3 beta-testeri se vor alege cu cate un premiu substantial dupa cum urmeaza:

Locul 1 – Laptop Alienware M14X

Locul 2 – Samsung Galaxy Tab

Locul 3 – Google Nexus S

De asemenea si ceilalti participanti ai concursului se vor alege cu cate un premiu insa nu se stie exact ce dar pot sa banuiesc ca ar fi vorba de cate o licenta pe X luni a noului Bitdefender Total Security 2012.

Castigatorii vor fi anuntati pe data de 25 iulie 2011. Doritorii se pot inscrie aici.

Detalii despre noua solutie antivirus:

  • Auto-pilot – o facilitate noua prin care toate deciziile sunt luate automat
  • File Sync – permite sincronizarea datelor intre diverse pc-uri
  • Scan Dispatcher – probabil cea mai buna functie. Aceasta evalueaza consumul de resurse al sistemului astfel el va fi scanat doar atunci cand resursele solicitate sunt minime.

De remarcat la prima vedere si faptul ca au schimbat interfata, aceasta fiind una mult mai potrivita unui astfel de produs.

O sa-l testez in saptamanile urmatoare, lucru ce va recomand, iar apoi voi veni cu detalii despre cum se comporta pe sistemul meu, daca sunt sau nu de ajutor facilitatile, etc.