Pe scurt, cele 10.000 de calculatoare vor fi protejate de Bitdefender Free Antivirus, varianta gratuita oferita de Bitdefender.

In mod normal Bitdefender Antivirus Free Edition nu poate fi utilizat de institutii ci doar de utilizatorii casnici, totusi in urma unui parteneriat incheiat anul trecut cele 10.000 de calculatoare ce apartin Biblionet vor fi protejate impotriva virusilor de catre Bitdefender Free Antivirus.

Antivirusul va putea fi utilizat pe  o perioada nelimitata si va avea acces la update-uri. Pe langa aceste licente, Bitdefender a anuntat ca specialistii lor vor organiza cursuri si seminarii cu scopul constientizarii utilizatorilor asupra necesitatii securitatii datelor.

Important e ca cei de la Bitdefender au realizat (desi destul de tarziu) ca aveau nevoie de un antivirus standard, usor de folosit, care sa nu ingreuneze sistemul si care sa poata fi distribuit gratuit. Rebranding-ul a fost de bun augur iar implicarea in astfel de cauze ne arata ca s-au maturizat si ca sunt pe drumul cel bun.

“Suntem încântati de încheierea acordului cu Biblionet si credem ca este un rezultat
al sustinerii reciproce în vederea atingerii performantei si excelentei în educatie.
Majoritatea abonatilor nu reusesc sa beneficieze din plin de rezultatele consilierii
specializate în securitatea datelor. De aceea strategia de colaborare cuprinde mai
multe directii precum organizarea unor competitii, concursuri ce implica activ
abonatii bibliotecilor, cursuri si seminarii privind securitatea datelor pentru cei
interesati” a declarat Razvan Vâlceanu, General Manager, Bitdefender România.