Avand in vedere ca s-a scris in mai toate mediile despre aceasta aplicatie creata de App&Go Mobile si IRSA (Institul Roman de Seismologie Aplicata) am zis ca nu strica sa ridic si eu o problema legata de aceasta.

Pe scurt, aplicatia este detinata posesorilor de iPhone si costa 9,99 euro/luna sau 99,99 Euro/an, in functie de cum prefera cei care o achizitioneaza. Cei care au lansat aceasta aplicatie tintesc 10.000 de utilizatori pana la finele lui 2012 si cred ca vor reusi.

Problema acestei aplicatii din punctul meu de vedere este faptul ca aceasta e in fapt un business creat pe fondul temerii de cutremur, adica pe fondul fricii. Cine imi spune ca nu ii este frica de cutremur minte cu nesimtire.

In fine, un business creat pe o astfel de temere mi se pare cel putin deplasat pentru ca in primul rand avertizarea in caz de catastrofe naturale ar trebui sa fie la nivel national pentru toata lumea si nu prin intermediul unui dispozitiv anume pe care doar anumite persoane pot fi avertizate ci printr-un mijloc prin care toata populatia sa poat fi avertizata in timp util (ceva de genul pe care Costin specifica aici). In al doilea rand, avertizarea ar trebui sa fie gratuita nu cu abonament lunar sau anual.

Stau si ma gandesc daca din nefericire in urmatoarele luni va avea loc un cutremur destul de puternic ce se va intampla cu “Ion Popescu” detinator de iPhone si platitor de abonament al aplicatiei “Alerta Cutremur Vrancea”, cetatean al Romaniei ce va sti cu 37 de secunde inainte ca va avea loc un cutremur si ce se va intampla cu mine, Dragos Bunea, detinator de telefon obisnuit?

E ca si cum Ion Popescu ar fura startul in cursa supravietuirii. Ar fi corect? Nu!

Ce sa mai vorbim de tanti Paraschiva din delta Dunarii care n-are nici macar telefon?

P.S. Stati prin preajma celor cu iPhone-uri, poate cineva are aplicatia instalata si va poate salva viata.