Proiectul Roma reprezinta cea mai noua aplicatie lansata de catre cei de la Adobe, este in varianta beta si deocamdata este gratuita. Proiectul Roma este disponibila atat ca o aplicatie web-based cat si ca o aplicatie desktop bazata pe Adobe Air si in plus de asta are si o interfata foarte placuta si usor de folosit.

Cu ajutorul acestei aplicatii puteti crea sau edita cam orice fel de continut, de la cele mai simple lucruri cum ar fi cartile de vizita pana la cele mai complexe cum ar fi site-urile web. Puteti adauga fisiere video, fotografii sau animatii pentru orice tip de proiect(aici ma refer la proiecte online sau proiecte “de hartie”). Aplicatie este creata in asa fel incat sa puteti printa orice tip de fisier creat. In afara de aceste lucruri o chestie interesanta o prezinta si posibilitatea de a interactiona cu altii membrii Adobe pentru a face schimb de pareri si templat-uri prin Template exchange

Dupa cum spun si reprezentantii Adobe, acest proiect nu este dedicat cu precadere designerilor profesionisti ci mai degraba acelor persoane care considerau pana in prezent crearea si editarea de continut un lucru foarte greu de realizat si de aceea Proiectul Roma este atat de usor de folosit fiind intuitiv si fluid.

Deoarece este in varianta public beta, reprezentantii Adobe ar fi recunoscatori(zic ei) in cazul in care testati aplicatia si le-ati spune ceea ce credeti despre ea. (Feedback-ul v-il puteti exprima AICI)

Personal am fost foarte placut surprins deoarece nu fac parte din categoria persoanelor ce stapanesc programele de editare foarte bine cu toate ca ma mai joc prin Corel Draw sau Photoshop, consider ca sunt un incepator si cred ca Proiectul Roma m-ar ajuta foarte mult in proiectele urmatoare insa astept sa vad si ce preturi va avea.

Daca o poza face mai mult de o mie de cuvinte, cat ar face un filmulet?

Daca sunteti intersati sa testati aplicatia o puteti face AICI iar apoi nu m-as supara daca v-ati exprima parerea despre ea printr-un comentariu la acest articol.

Sursa: addictivetips