Primul se pare ca este Samsung Galaxy S3 Mini, zvonurile spun ca data de lansare este 11 octombrie si ca va avea loc in cadrul unui eveniment ce se va desfasura in Germania.

Se pare ca cei de la Samsung s-au speriat serios de recordurile batute pana in prezent de nou lansatul iPhone 5 si vor sa estompeze oarecum avantul acestuia, dar din punctul meu de vedere sunt sanse slabe spre foarte slabe.

Galaxy S3 Mini va avea rolul de a aduce in atentie Samsung Galaxy S3 lansat in luna mai si desigur, sa reprezinta un punct de legatura dintre S3 si viitorul Galaxy S4 care va aparea in primavara anului urmator.

Zvonurile spun ca Samsung Galaxy S3 Mini va avea un ecran mai mic, dar nu prea mic Super AMOLED de 4″, un procesor dual-core, o camere foto de 5 MP si va veni dotat cu noul sistem de operare Android 4.1 Jelly Bean. Legat de pret se spune ca va oscila in jurul sumei de 1.200 lei.

Al doilea mini nu putea fi decat al competitorului direct al celor de la Samsung si anume, Apple. Totusi asemanarile raman aici pentru ca in cazul acestui mini este vorba de tableta iPad Mini despre care se tot aud zvonuri cum va fi lansata in curand. Nu inteleg nici eu de ce ar alege Apple sa lanseze un produs mai mic fata de ce este pe piata si considerat foarte ok din toate punctele de vedere. Poate vrea sa fac un pic misto de cei care ii tot copiaza si ii copiaza si ei la randul lor, asa ca o mica aroganta. Scopul unui iPad Mini nu-l vad. Bine, si mie mi-a placut mai mult tableta celor de la Blackberry pentru ca avea doar 7″ si era foarte usor de utilizat, dar pana la urma o tableta trebuie sa ineplineasca si alte criterii in afara de cel de manevrabilitate.

Se pare ca iPad Mini va avea un ecran de 7,85″ si o rezolutie precum cea de pe primul si al doilea iPad: 1024 x 768 pixeli. Alte detalii se pare ca nu se cunosc, dar cu siguranta un iPad Mini nu va fi mai dotat decat noul iPad sau iPad 3.

Alte zvonuri spun ca Apple a comdat deja 10 milioane de unitati de iPad Mini si se pregatesc de lansare. Oare sunt atat de siguri ca publicul si mai ales, utilizatorii fideli ai produselor Apple vor gusta noul produs si-l vor aprecia atat de mult?

Poate pretul sau ecranul mai mic sa faca din noul iPad Mini un produs adorat de fani?