Prima data cand am auzit de conceptul SMART TV a fost acum aproximativ 1 an de zile, inainte de lansarea oficiala din Romania si primul lucru la care m-am gandit atunci a fost ca aceste tv-uri sunt defapt televizoarele ce pot fi controlate vocal (voice control) si se pare ca nu am fost deloc fantezist pentru ca la inceputul acestui an a fost prezentata noua gama de televizoare inteligente ce pot fi controlate vocal, dar si cu ajutorul gesturilor (motion control).

Ce este si ce face un SMART TV?

Un SMART TV il pot descrie simplu, spunand ca, un astfel de model reprezinta varful tehnologiei in materie de televizoare disponibile la ora actuala pe piata. Pe viitor cred ca aceste modele se vor gasi in fiecare casa sau cel putin asa ar trebui pentru ca accesul la informatie este si va fi vital, iar un SMART TV asta ofera prin posibilitatea conectarii sale la internet. Principala caracteristica a acestor televizoare inteligente este data de Samsung Smart Hub, functie ce ofera acces la aplicatiile conectate la internet printr-o interfata intuitiva si dinamica. De aici se pot accesa playerele video, audio si foto, Samsung Apps, dar in acelasi timp se poate vizualiza si programul tv. Tot de aici gasim si browser-ul de internet, dar si aplicatiile preinstalate pentru Twitter, Facebook si Social TV. Ultima aplicatie ofera posibilitatea de a viziona un meci de fotbal, un film sau o emisiune tv si in acelasi timp sa urmariti ce se intampla pe twitter sau facebook accesand feed-urile acestora.

Gama de televizoare SMART a fost lansata oficial in Romania anul trecut in luna mai si se pare ca a fost destul de bine primita dat find faptul ca televizoarele inteligente au fost alaturi de smartphone-uri, tablete si ultrabook-uri, segementul cu o crestere constanta a vanzarilor, crestere ce se mentine si la inceputul acestui an, iar previziunile sunt destul de optimiste mai ales datorita preturilor care se afla pe o panta descendenta in contrast cu volumul vanzarilor.

De ce imi doresc un televizor SMART?

Inca de anul trecut mi-am trecut pe lista de achizitii pentru 2012 un model de SMART TV din doua motive destul de simple: in primul rand pentru imi doresc un tv cu un ecran mai mare care sa se potriveasca in noul living si in al doilea rand pentru posibilitatea conexiunii la internet direct de pe tv, lucru ce mi-ar fi de mare folos, mai ales din postura de blogger si aici ma refer la faptul ca voi putea urmari blogurile si conturile de twitter preferate,  un lucru de altfel la care nici nu visam acum 6 ani cand vindeam tv-uri cu tub pe banda rulanta intr-un magazin de profil.

In momentul de fata urmaresc posturile tv preferate tot cu ajutorul lui Samsung 2032MW, tv care se potriveste perfect pentru micul meu dormitor, dar in living am nevoie de un tv mai mare, un tv la care sa pot urmari alaturi de prieteni si familie meciurile de fotbal, la care sa pot viziona filmele si serialele preferate, un tv prin intermediul caruia sa pot socializa. Modelul care mi-ar placea sa-l montez pe perete este Samsung 32ES6100, un model cu care sa-l fac invidios pe amicul meu tech addicted mandru posesor a unui Samsung 40D5000.

Da, imi doresc un SMART TV 3D pentru ca sunt un pasionat al filmelor 3D si cum acestea se lanseaza pe banda rulanta cu siguranta voi avea ce face la iarna cand temperaturile cu multe grade in minus ma vor tine la gura sobei.

Pentru a ma informa cat mai bine despre noua gama de tv-uri SMART de la Samsung am vizionat cateva review-uri ale celor mai noi modele SMART, iar mai jos aveti review-ul facut de Ben Stevens de la Wich.co.uk pentru modelul Samsung ES8000:

Acest articol participa la concursul organizat de RoNewMedia intitulat “Samsung Bloggers’ Corner