Nu sunt un foarte bun cunoscator al aparatelor foto, defapt pentru mine nu exista “fotografii” ci doar poze. Nici pe acestea din urma nu sunt in stare sa le fac cum trebuie, dar imi dau silinta. Ideea e ca pana in prezent nu am detinut nici un aparat foto si asta pentru ca nu m-a pasionat si cand nu esti pasionat de asa ceva nu prea te intereseaza achizitia unuia. Pozele pe care le-am facut pana in prezent au fost facute cu aparatul foto al prietenei, un Casio compact de 8.1 MP insa acesta si-a cam dus viata, in mare parte datorita faptului ca nu i-am cumparat o husa si nici nu l-am menajat in vreun fel, cand am fost in Italia a stat aruncat pe unde am nimerit, la balta a stat in buzunarul meu si era gata gata sa faca si o baita, etc. Problema lui cea mai mare o reprezinta locasul unde sta bateria, s-a rupt ceva si e mai dificil de fixat bateria si implicit e mult mai greu sa-l pornesti si sa faci o poza atunci cand ai nevoie astfel ca pentru sarbatorile de iarna planuiesc sa imi cumpar primul meu aparat foto digital.

Acum am zis ca daca tot dau banii pe unul macar sa fie unul bun, nu foarte bun ci doar bun ca sa fac poze decente atunci cand mai primesc un produs in teste sau cand plec prin tara sau in afara ei. Bineinteles ca intreband in stanga si in dreapta la persoane ce au un aparat foto si cunosc cat de cat produsele am primit sfaturi diferite, ba ia-ti un Nikon ca sunt cei mai buni, ba un Canon, ba un Fuji ca e bun pentru incepator, etc. Ok, atunci am zis ca o sa-mi cau eu singur unul.

Tinand cont totusi de faptul ca nu o sa stau sa cutreier magazinele din oras dupa aparate foto si oricum bugetul alocat va fi unul destul de limitat (poate imi ramane si de vreo 2 GB de Ram pentru Asus-ul meu :D) am zis ca la momentul potrivit o sa consult oferta online, e mai generoasa iar preturile sunt mai mici.

La momentul actual inclin sa-mi iau un Canon, unul cu 12 sau 14 MP si neaparat sa fie negru (+ pretul in limita bugetului). Pana acum am vazut aparatul foto Canon Powershot A2200 care s-ar potrivi cu ceea ce vreau eu.

In primul rand ma incanta pretul sau destul de mic si in al doilea rand caracteristicile sale. Din ce am vazut are un design simplu si pare destul de subtire. Are un senzor de 14,1 MP, filmeaza HD (720p),  ceea ce e mai mult decat ok pentru mine, dispune de zoom 4X si ecranul este de 2,7″. Pe langa aceste caracteristici obisnuite am citit ca Powershot A2200 are detectie fata si corectare automata a efectului ochi rosii, dar cel mai interesat cred ca sunt recomandarile si sfaturile pe care le poate afisa, perfect pentru un amator ca mine.

Pana la sarbatori o sa mai caut, dar in caz ca stiti vreun aparat bun care sa indeplineasca cerintele mele de mai sus (ah, am uitat sa precizez ca vreau sa fie nou) nu ezitati sa-mi dati de stire.