Cei de la MSI sunt hotarati sa atace piata tabletelor cu cele doua modele prezentate la Computex 2011: WinPad 110W si WinPad 110A, adica cu o tableta ce ruleaza pe sistemul de operare nu tocmai potrivit: Windows 7 (de aici si W din coada) si o tableta cu sistemul de operare Android 3.0 Honeycomb(si aici e ecident A-il din coada), un sistem de operare mult mai potrivit.

Cum MSI a anuntat doar data oficiala de lansare pentru WinPad 110W o sa discut doar despre aceasta tableta momentan.

Hardware:

MSI WinPad 110W vine echipata cu un procesor dual-core de la AMD, pe numele sau Brazos Z01, ce ruleaza la o frecventa de 1 Ghz si care este sustinut de o memorie RAM de 2 Gb DDR3 (se poate uograda la 4 Gb) si o placa video AMD HD 6250. Hard-disk-ul poate fi de 32, respectiv 64 de Gb (SSD).

Ecran:

Display-ul are o diagonala de 10″, foloseste tehnologia IPS si reda o rezolutie de 1280 x 800. De asemenea este cum era si norma, multi-touch.

Conectivitate:

Ca si conectivitate, tableta WinPad 110W dispune de un port USB 2.0 (deci un port normal si nu unul mini USB), de un card reader SDHC, un port mini-HDMI pentru redarea de filme pe TV, wireless si bluetooth.

Camera foto/video:

Tableta celor de la MSI dispune de doua camere, una frontala si una pe spate. Ambele camere sunt dotate (spre surprinderea mea) cu acelasi senzor de 1.3 MP. Spun spre surprinderea mea deoarece eram obisnuit ca una din camere sa aibe un senzor mai performant iar cealalta mai slab.

Sistem de operare:

Probabil datorita unui acord cu Microsoft, cei de la MSI au decis sa lanseze doua variante de tablete ca altfel nu-mi explic de ce scot pe piata o tableta cu un sistem de operare depasit. Windows 7 nu este compatibil pentru tablete, asta e clar.

Autonomie:

Desi nu s-a spus nimic oficial, avand in vedere ca bateria de care dispune aceasta tableta este de 4200 mAH, presupun ca va avea o autonomie de 4 ore.

Concluzie si pret:

WinPad 110W pare a fi o tableta solida ce dispune de hardware performant dar care are un mare minus si acela il reprezinta sistemul de operare, sistem ce nu cred ca este capabil sa gestioneze corect resursele acestei tablete.

Pretul anuntat (banuiesc ca pentru varianta de 32 de Gb) este de 599 $ insa la noi banuiesc ca va fi undeva intre 1.900 si 2.200 de RON.