Observ cu stupoare ca unii se mira sau dau ca o stire senzationala faptul ca Samsung au anuntat lansarea lui Galaxy S5 in data de 24 februarie 2014 la MWC Barcelona. Pentru mine si cred ca si pentru cei cu capul pe umeri este o stire ca oricare alta in care un producator isi anunta lansarea noului produs (a se citi varf de gama) in perioada in care ne-a obisnuit. Din ce tin minte si anul trecut cei de la Samsung si-au dorit o lansare in februarie, dar din diverse motive au amanat pana in martie lansarea lui Galaxy S4 si chiar daca HTC le-au luat-o inainte cu al lor One, acest lucru a fost doar la lansare pentru ca la ora in care One a ajuns in stocul magazinelor cei de la Samsung trageau linie pentru primele vanzari (care nu au fot deloc putine).

In fine, legat de Galaxy S5 se pare ca specificatiile sale vor fi urmatoarele (via Eldar Murtazin):

  • display de 5,24″ AMOLED cu rezolutie de 2560 x 1440 pixeli si 560 ppi
  • procesor Snapdragon 805 Quad-Core
  • memorie RAM de 3 GB DDR3
  • spatiu stocare 32/64 GB
  • camera frontala de 3.2 MP/ camera principala cu senzor de 16 MP
  • baterie de 3200 mAh

In mare cred ca sunt specificatiile la care ne asteptam cu totii, nu este nici un WOW, insa cu siguranta cei de la Samsung vor gasi ceva facilitati care sa fie impachetate frumos la prezantarea oficiala, insa nu asta e problema, toti producatorii fac asta, Apple, LG, HTC, asta e marketing si asa ar trebui sa se intample. Ceea ce ma nelinisteste pe mine este pana unde vor merge producatorii cu ecranele smartphone-urilor, simt ca deja se depasesc limitele si cred ca nu mai e mult pana un smartphone va fi confundat cu o tableta, gen cand mergi pe strada o sa fii intrebat: Ce tableta ai? Ah, nu, stii, e noul meu smartphone, il port ca pe o tableta ca nu-mi incape nicaieri.

In 2013 speram ca nebunia ecranelor mari pe smartphone-uri va lua sfarsit, dar se pare ca m-am inselat si ca odata ce Samsung va lansa Galaxy S5 cu un ecran mai mare cu siguranta vor veni si altii din urma care vor face acelasi lucru si deja ma gandesc cu groaza la 2015, anul in care Samsung va lansa Galaxy S6 cu ecran de 5,85″, urmat in toamna de un probabil Note 5 cu un ecran de numai 7,25″. Sa speram ca nu.