Cei de la Samsung nu vor sa-si iasa din ritm astfel ca au lansat zilele trecute, la Seul, un alt smartphone, unul ce seamana destul de mult (cel putin la design) cu Samsung Galaxy S si S II.

Noul Samsung Galaxy R va rula cu Android 2.3 Gingerbread si se pare ca va fi disponibil din iulie in Europa, bineĀ  eu cred ca in august, ca acest week-end e ultimul din iulie.

Dupa cum am precizat mai sus, pe partea de design seamana foarte mult cu Samsung Galaxy S si S II. Diferenta o face carcasa metalica, de aici si numele de “smartphone-ul metalic”, carcasa metalica care ii lipseste lui Samsung Galaxy S II (urmeaza review-ul pentru el). Galaxy R beneficiaza de acelasi design slim insa cu 1 mm mai gros de cat S II si cantareste cu 15 gr mai mult (131 gr).

Ecranul este Super Clear LCD, are o diagonala mai rar intalnita de 4,19″ iar rezolutie pe care o reda este de 480 x 800.

Galaxy R se bazeaza pe procesorul nVidia Tegra 2 Dual-Core de 1 Ghz renuntand astfel la procesoarele predecesoarelor smartphone-uri, Exynos.

Camera foto dispune de un senzor de 5 MP si poate filma in HD 720p.

La capitolul conectivitate avem inevitabil tehnologia Wi-Fi, 3G, bluetooth ce a trecut la 3.0 si USB 2.0.

Telefonul arata bine si promite, acum totul depinde de pretul pe care il va avea. Banuiesc ca o sa fie undeva sub 1.900 RON la liber in magazinele online, va trece o perioada pana cand va aparea si la operatorii de telefonie mobila, moment in care pretul ii va scadea.

Un clip de prezentare:

Sursa