Ieri am avut ocazia sa despachetez si sa testez cea mai ieftina multifunctionala din oferta eMAG.

Nu am comandat-o pentru mine ci pentru un fost coleg de munca. Eu detin o minunatie de multifunctionala despre care am scris aici.

Prima impresie:

In primul rand as vrea sa specific faptul ca atunci cand alegi cea mai ieftina imprimanta nu poti sa ai asteptari prea mari  si probabil de aceea te va uimi si simplul fapt ca functioneaza 🙂

O prima bila alba se duce catre eMAG pentru ca au pus in pachet si un cablu USB(aproape gratis – 0,01 ron pe factura), cablu pe care nu am inteles de ce producatorii de imprimante nu il includ in accesoriile acestora, nu de alta dar sunt indispensabile.

Dupa cum se vede in a 2-a poza imprimanta a venit cu un mic cadou: un fel de plasa, habar n-am cum sa-i spun altfel, imi pare tocmai buna pentru carat cearsaful si prosopul pentru plaja (la vara imi e gandul si mie).

Imprimanta arata ca una obisnuita, cu cele 4 butoane (on/off, cancel, copiere alb/negru si copiere color). Plasticul imi pare unul mai rigid fata de alte modele insa la pretul pe care il are nu poti sa emiti alte pretentii mai ales ca poarta cu mandrie emblema HP.

Instalarea si testarea:

Instalarea ei a decurs normal insa dupa instalare si dupa imprimarea paginii de test a facut si prima “figura” care s-a dovedit a fi pana la urma din vina mea. Dupa ce imprima pagina de test aceasta trebuie scanata pentru ca imprimanta sa poata alinia cartusele. A fost un pic ciudat pentru ca nu m-am confruntat pana in prezent cu un astfel de tip de aliniere.

Copierea – am fost uimit cat de repede face o copie xerox dupa o carte de identitate, fie alb/negru, fie color.

Scanarea – la fel de repede ca si copierea plus ca ai posibilitatea directa de a-ti alege rezolutia imaginii, culoarea imaginii (ma refer la alb/negru, grayscale sau color) ori formatul acesteia.

Imprimarea – cert e ca imprima mai repede decat multifunctionala mea.

Specificatii tehnice:

  • Format A4
  • Interfata USB
  • Volum recomandat: 1.000 copii/luna
  • Viteza de printare alb/negru: 20 ppm
  • Viteza de printare color: 16 ppm
  • Tava intrare: 60 de coli
  • Tava iesire: 25 de coli
  • Numar maxim de copii: 10

Mai multe specificatii tehnice gasiti aici.

Cartusele:

Acestea au devenit o spaima a tuturor datorita incertitudinii faptului daca pot fi reumplute sau nu. Pretul pe care il au unele cartuse este exorbitant ca sa nu spun nesimtit.

Exemplu: Imprimanta Lexmark (imprimanta nu multifunctionala!) vine echipata cu un set de cartuse asa-zise de test, dupa ce acestea se termina esti nevoit sa cumperi altele noi deoarece cele de test nu pot fi reiumplute insa ramai cu gura cascata (ca prostul) cand afli ca setul de cartuse noi costa mai mult decat imprimanta in sine.

Din fericire nu este cazul si acestei multifunctionale.

Multifunctionala HP 2050 vine impreuna cu un set de cartuse HP 301. Cartuse ce pot fi reumplute si al caror cost nu este chiar asa de nesimtit(118 ron ambele, originale – eMAG).

Concluzie:

Daca ai nevoie de o multifunctionala ieftina si rapida atunci HP 2050 este ceea ce iti trebuie. Nu este pretentioasa insa nici tu nu trebuie sa prezinti prea mari pretentii din partea ei. Totusi sunt sigur ca isi merita toti banii!

Pretul la data redactarii acestui text este de 159 RON, adica mai mult decat un pret decent pentru o multifunctionala marca HP.