Despre monitorul Benq BL2400 testat cu bunavointa celor de la Benq Romania am mai discutat si cu alta ocazie insa acum as vrea sa prezint si alte lucruri despre el + cateva poze cu acesta la mine pe birou.

In caz ca ma intrebati daca i-am simtit lipsa, raspunsul este DA!

Odata ce te obisnuieste cu un alt obiect pe birou si nu unul tocmai micut, obiect pe care l-ai folosit zi de zi, pentru ca eu l-am testat zi de zi conectand laptopul Asus la monitorul Benq, e destul de greu sa revi la stilul de lucru initial, la ecranul de doar 15,6″ al laptopului ori la culoriile ce nu pot fi reglate (bine pot, doar intr-o oarecare masura).

Design

Monitorul Benq BL2400 nu se remarca printr-un design deosebit, am spus si atunci cand il aveam in fata, o spun si acum, insa trebuie sa specific si faptul ca design-ul sau nu a contat deloc atunci cand ma uitam la vreun film ori cand ma scufundam in arta cititului de bloguri. Lucrul cel mai placut la el a fost piciorusul acela de sustinere cu ajutorul caruia puteam sa asez dupa bunul plac pozitia ecranului, puteam sa-l inalt, sa-l misc in lateral, sa-l cobor, etc.

Plasticul carcasei nu e de cea mai buna calitate si nici tabla din spate ce sta intre porturi nu poate fi denumita element de design insa se pot trece cu vedere, monitorul nu-i bibelou, e drept, conteaza si aspectul sau, dar nu intr-o masura atat de mare.

Caracteristici hardware

In prima faza trebuie specificat ca ecranul este de tip LED, desi datorita carcasei destul de robuste nu ai spune acest lucru, este Full HD (1920 x 1080) si are un timp de raspuns de 8 ms. Unghiul de vizibilitate este de 178 x 178 de gradeĀ  insa dupa cum am precizat si mai sus, acest monitor are marele avantaj de a putea fi reglat dupa bunul plac, astfel nu veti avea probleme cu unghiul de vizibilitate ba din contra.

Tipul ecranului este wide iar contrastul dinamic ajunge la 20.000.000:1.

Are incorporat doua difuzoare de cate 1 W fiecare, difuzoare care dupa cum va imaginati nu se aud prea tare si nu recomand sa le folositi atunci cand vreti sa urmariti vreun film, se aud foarte incet. Ele sunt ok pentru lucru in schimb.

Alte caracteristici

Este un model eco si se vede, au economisit din toate cate un pic, rezultatul fiind unul ok. Consuma doar 30 de W in modul ECO si 42 de W in mod normal, un lucru bun pentru cei ca mine care stau in fata calculatorului cam 10-12 ore pe zi.

Poate fi conectat prin portul VGA sau DVI la un calculator ori la un laptop, pacat ca nu are si un port HDMI, ar fi fost super ok.

Concluzie si pret

Un monitor care la prima vedere nu atrage privirile decat prin marima sa si prin faptul ca este un monitor LED Full HD, dar care odate ce te obisnuiesti cu el, iti va fi destul de greu sa te desparti de el. Se remarca prin simplitate sa si prin posibilitatea rotirii in orice pozitie a ecranului.

Daca vreti un monitor de 24″ Full HD si simplu de utilizat, atunci Benq BL2400 este solutia. Are o imagine clara si culori vii.

Pretul sau la ora actuala este:

1.005 RON la evoMAG.ro

849 RON (resigilat) la eMAG.ro