Brasovenii de la Allview se pare ca s-au specializat in lansari pentru ca in ultima perioada au lansat telefon dupa telefon. De data aceasta ne-au prezentat ceva special, primul phablet produs de o companie romaneasca. Combinatia dintre smartphone si tableta a inceput sa aibe din ce in ce mai multi adepti, foarte probabil ca multi dintre cei care s-au declarat multumiti de dimensiunile si capacitatile unui phablet si-ar dori un asemenea gadget la un pret mai mic. Pentru acestia Allview a lansat zilele trecute P5 Qmax, un smartphone cu un display de 5.3″ ce impresioneaza atat prin marime cat si prin specificatiile tehnice de care dispune si pretul sau foarte bun in comparatie cu produsele similare ale altor companii.

Allview P5 Qmax nu are un display extraordinar ci mai degraba unul normal pentru pretul la care este comercializat. Rezolutia sa este de 960 x 540 pixeli cu o densitate de 240 dpi. Conform spuselor celor de la Allview avantajul oferit de acest display este legat de unghiul de vizibilitate, dar si de faptul ca se pot rula pe el videoclipuri HD.

Procesorul cu care vine dotat este un Quad-Core autentic, Cortex A7 ce ruleaza la o frecventa de 1,2 GHz si care este sustinut in rularea aplicatiilor de o memorie RAM cu o capacitate de 1 GB. Spatiu de stocare intern este la fel de mic ca si la celelalte modele de smartphone-uri produse de Allview, anume 4 GB flash si doar 2 GB disponibili, insa acest lucru poate fi compensat cu ajutorul unui card micro SD care nu este deloc scump, iar memoria poate creste pana la 34 de GB disponibili.

Camera foto/video disponibila are un senzor de 8 MP, poate filma in HD, poate fotografia in continu, are functia HDR si time lapse.

Un punct forte al acestui phablet este cu siguranta bateria cu o capacitate de 3000 mAh ce ii ofera o autonomie destul de buna pentru un smartphone de asemenea dimensiuni si cu asemenea caracteristici.

P5 Qmax 1

Sistemul de operare este Android 4.1 Jelly Bean, un OS ce poate optimiza coect resursele disponibile si poate rula fluent oric tip de aplicatii. Si ca veni vorba de aplicatii si software, cei de la Allview ne anunta ca pe acest dispozitiv se poate instala gratuit jocul Asphalt 6 Adrenaline, iar la capitolul securitate in urma unui parteneriat cu cei de la Bitdefender Allview P5 Qmax este protejat timp de 90 de zile cu Bitdefender Premium.

Pretul lui Allview P5 Qmax este de doar 1.199 lei, un pret mai mult decat corect pentru un asemenea gadget. Il puteti precomanda de pe site-ul oficial Allview.