Pe vremea aceea locuiam la bloc, parter, vedere in strada si aproape de o piata (i se spune Piata Noua). Vis-a-vis de aceasta piata existau cateva cladiri care apartineau statului. In acele cladiri isi desfasurau activitatea cateva institutii insa cum aceste institutii nu aveau nevoie de toate spatiile puse la dispozitie au zis sa faca un ban cinsit si sa  inchirieze ilegal acele spatii libere. Ei bine ca sa nu o lungesc prea mult si va plictisesc va spun ca unul dintre acele spatii a fost inchiriat de un nene ce adusese cateva calculatoare la mana a doua. Da, prima sala de calculatoare din oras despre care am eu cunostiinta. Toate calculatoarele erau vestitele HC-uri cu exceptia unui calculator cu ecran color unde ora de joc costa triplu fata de cea pentru HC-uri. Amintirile sunt vagi, aveam doar 8 ani (1993) insa tin minte ca atunci cand vreun copil mai rasfatat (viitori baieti de bani-gata) inchiria “calculatorul color”(asa cum il botezasem) eram toti claie peste gramada pe el, nu cred ca mai respira cineva cand incepea jocul, pe numele sau: DOOM. Mi-am petrecut mult timp din copilarie prin zona respectivei sali de calculatoare. Cum prindeam un ban de la parinti ori rude ma duceam glont la sala.

Am fost asa de entuziasmat atunci cand fratele mai mare a unui bun prieten m-a lasat sa ma joc 5 minute din timpul lui pe “calculatorul color” incat nici nu cred ca am fost atent la ce trebuia sa fac, apasam pe click-ul de la mouse in nestire. Am fost extrem de fericit pentru faptul ca am reusit sa ma joc pe “calculatorul color” incat cateva zile am vorbit numai despre asta. Vecinii, rudele dar mai ales parintii au fost terorizati de povestea mea. Banuiesc ca si atunci aveam un debit de cuvinte destul de mare si poate de aceea nu mai vroia nimeni sa ma asculte.

A fost o senzatie unica ce va ramane in amintirea mea pentru totdeauna.

Acesta a fost primul meu contact cu minunatul calculator. O sa incerc sa scriu saptamanal o mica povestire despre aventuriile mele insa pana data viitoare as dori sa stiu cand ati avut primul contact cu un calculator?