Nu abordam din nou acest subiect daca preturile nu ajungeau sa se dubleze si daca parerea mea legata de explozia preturilor nu ar fi fost cenzurata pe forumul MyGarbage.

Totul a inceput azi cand am observat un trackback de pe forumul MyGarbage, am urmat link-ul si am vazut ca un user a dat link intr-un topic spre postul meu in care anuntam scumpirea HDD-urilor, motivul si nesimtirea furnizorilor si magazinelor online. Un alt user a considerat ca nu poate dormi noaptea daca nu se da in stamba spunand ca eu bat campii in articolul respectiv dand maret un link catre un articol de pe BBC despre cresterea preturilor la HDD-uri, adica tipul a venit si a spus ca eu bat campii, asta fara sa inteleaga macar ce am vrut eu sa spun, insa el nu isi exprima o parere personala prin care sa argumenteze de ce eu gresesc sau de ce bat campii ci vine si arunca un link acuzandu-ma pe mine ca bat campii.

Am vrut sa-i dau o replica prin care sa-l fac sa inteleaga ce am spus eu in articol asa ca m-am inregistrat pe MyGarbage si apoi mi-am exprimat opinia raspunzandu-i tipului care nu a inteles facand referire inca odata la nesimtirea furnizorilor locali si la magazinele online care au marit preturile treptat la HDD-urile din stoc, HDD-uri cumparate deja la pretul obisnuit. Dupa ce am terminat de scris am apasat butonul de publicare iar apoi a urmat un mesaj prin care imi era adus la cunostiinta faptul ca mesajul meu va fi facut public dupa ce va trece de verificarea unui moderator.

Precizez ca nu am injurat, nu am precizat nume, firme, nimic de genul acesta, am folosit un limbaj cat se poate de normal si totusi mesajul meu nu a fost publicat ba mai mult topicul in cauza a fost sters. Acum daca incerci sa accesezi link-ul va aparea un mesaj de eroare.

Ce sa inteleg? nu cred ca este vorba de o greseala si mai ales de o coincidenta ca exact la cateva minute dupa ce am trimis mesajul acel topic sa fie inchis.

In fine, nu stiu cine e de vine si nici nu ma intereseaza sa aflu, sa fie sanatosi, problema cea mare ramane si anume HDD-urile si-au dublat preturile iar acest lucru nu este nici pe departe un lucru bun.

Orice unitate sau sistem complet va avea de suferit la capitolul pret pentru ca vrem, nu vrem pc-ul are nevoie de un HDD sa functioneze.

Trag speranta ca lucrurile sa revina la normal pana la inceputul lunii viitoare, am un mic business in domeniu iar pretul HDD-urilor imi afecteaza direct vanzarile.

Am avut intentia sa achizitionez 15-20 de HDD-uri in momentul cand am aflat ca urmeaza scumpiri insa am zis ca 10-15-20% nu o sa conteze asa mult, dar daca stiam ca se vor dubla cred ca as fi achizitionat vreo 30 si in nici un caz sa le vand la pret dublu ci sa ofer sisteme pc complete la preturi sub cele ale concurentei :D. Asta e, data viitoare voi gandi altfel.