Sony au anuntat azi la Londra in cadrul unei conferinte de presa data de lansarea a celei mai noi console portabile denumita PlayStation Vita, consola care la prima vedere pare a fi exact ceea ce aveau nevoie pasionatii de gaming pentru a trece la un alt nivel.

Data de lansare anuntata pentru Europa, Orientul Mijlociu, Africa si Australia este 22 februarie 2012.

Jim Ryan, presedintele si CEO-ul Sony Computer Entertainment Europe, declara:

“PlayStation Vita este un dispozitiv incredibil, care ofera cea mai buna experienta de gaming portabil posibila. Caracteristicile sale revolutionare, combinate cu conectivitatea la retelele de socializare ofera utilizatorilor o platforma de gaming cu totul noua si posibilitatea de a interactiona cu prietenii si cu oamenii din jurul lor”

PlayStation Vita va fi disponibil in doua variante, una doar cu Wi-Fi integrat la pretul de 249,99 Euro si una cu Wi-Fi si modem 3G , aceasta din urma la pretul de 299,99 Euro.

Cei de la Sony au anuntat ca in acest moment se afla in productie 80 de jocuri pentru aceasta noua consola insa numarul acestora va creste in perioada urmatoare. Printre numele vehiculate gasim:

  • Assassin’s Creed
  • Call of Duty
  • FIFA
  • Wipeout 2048
  • LitlleBigPlanet

Interesant e faptul ca PlayStation Vita vine cu un ecran OLED multitouch, dar si cu un touchpad dorsal, asta pe langa cele doua stick-uri analog la care se adauga si sistemul de sensibilitate six-axis (giroscop pe 3 axe, accelerometru pe 3 axe si nu in ultimul rand busola electronica pe 3 axe).

Dispune de asemenea de doua camere, una frontala si una pe partea din spate.

Experienta de gaming devine mai interesanta cu ajutorul aplicatiilor Near si Party, aplicatii cu ajutorul carora veti putea interactiona cu prietenii din jur ce detin un astfel de dispozitiv ori cu alti utilizatori din lume.

La capitolul caracteristici tehnice avem in prima faza un procesor cu 4 nuclee si anume ARM Cortex A9, o memorie RAM de 512 MB (aici ma asteptam la mai mult) si o memorie video de 128 MB (pentru cunoscatori – SGX543MP4+). In concluzie avem un trio foarte puternic pentru o consola asa mica.

Ecranul de tip OLED are o diagonala de 5″, reda o rezolutie de 940 x 544 si ofera 16 milioane de culori.

Pe langa acestea mai adaugam si difuzoarele stereo incrporate, microfonul incorporat, tehnologia bluetooth si slotul pentru carduri de memorie.

Per total, PlayStation Vita detine toate ingredientele pentru a deveni un succes si cred cu tarie ca asa va fi.