Sincer, cred ca nici cei de la Amazon nu vor infrange iPad-ul, nu au cum. Chiar si dupa demisia lui Steve Jobs, Apple are lumea la picioare, un singur zvon despre un nou produs e de ajuns ca toate publicatiile din zona tech sa scrie despre acest zvon. Apple are puterea in acest moment si nimeni nu poate sa conteste acest lucru.

Cei de la Amazon au decis sa intre si ei pe piata tabletelor ca vorba aceea “e o paine de mancat”. Din cate am inteles strategia lor este sa-si vanda tableta sub pretul de productie (care se preconizeaza ca ar fi aprox. 300$) si sa-si recupereze pierderea prin vanzarea de produse software, de carti sau inchirierea de filme. Ideea nu e rea deloc, numai gandul ca o tableta chiar si de 7″ (cum se spune ca ar fi prima pe care o vor lansa cei de la Amazon) cu sistem de operare Android si cu toate facilitatile oferite de gigantul Amazon, te face sa vrei sa-ti cumperi una si mai ales daca pretul ei nu ar sari de 1.200 – 1.400 ron (la noi in tara).

Prima tableta marca Amazon se pare ca va fi lansata in luna octombrie a acestui an urmand ca cea de a doua (de 10″ si cu procesor Nvidia Quad-Core a.k.a Tegra 3) sa fie lansata la inceputul anului viitor.

Nu pot decat sa sper ca succesul pe care il preconizeaza analistii lui “Amazon tablet” va suplimenta eforturile tuturor producatorilor iar anul viitor sa ne putem bucura de o serie de tablete mai performante, mai optimizate si mai accesibile.