Prezentat oficial in ianuarie la CES 2011, Samsung Slider 7 a fost adus din nou in atentia pasionatilor de gadeturi zilele trecute cand acesta a putut fi precomandat de pe Amazon.com insa doar pentru putin timp. E posibil sa se fii incercat o testare pe piata pentru ca cei de la Samsung sa-si poata face cateva calcule in legatura cu acest dispozitiv foarte interesant.

Ce este asa interesant la el este faptul ca incearca sa imbine cu adevarat un netbook cu o tableta sau invers. Asemenea dispozitive sunt menite sa-i multumeasca pe cei care inca nu sunt obisnuiti cu ecranele multi-touch (ca si mine de altfel) si prefera sa foloseasca tastatura fizica in anumite momente.

Specificatii tehnice:

Samsung Slider 7 dispune de un ecran de 10.1 inch avand rezolutie de 1366 x 768, un procesor destul de puternic si anume Intel Atom Oak Trail ce ruleaza la o frecventa de 1,66 Ghz si o memorie ram de 2 Gb ddr2. Placa video este una integrata produsa tot de Intel iar pe partea de audio dispune de doua speakere a cate 0,8 w fiecare.

Hard-disk-ul este SSD si poate fi de 32 de Gb ori de 64 Gb(maxim) si la acest capitol ofer un mare plus din partea mea pentru acest gadget. Portul USB 2.0, iesirea HDMI, cititorul de carduri, tehnologia Wireless N, bluetooth si camera web de 1,3 Mp intregesc acest gadget ce pare ideal cel putin din punctul meu de vedere.

Optional la el se mai poate integra si un modem 3G pentru cei care doresc sa fie conectati tot timpul la internet.

Un alt detaliu care ma duce cu gandul la achizitionarea acestui dispozitiv este autonomia cu care se lauda cei de la Samsung si anume 9 ore cu ajutorul bateriei in 6 celule.

De specificat ca acest gadget nu depaseste 2 cm in grosime si 1 kg in greutate plus ca dupa cum ne sugereaza si numele acesta este un slider.

Concluzie:

Pretul cu care a fost disponibil pentru precomanda pe Amazon a fost de 699 $. Un pret excelent avand in vedere dotariile sale plus sa nu uitam de renumele coreenilor de la Samsung chiar daca acestia nu sunt foarte cunoscuti pe partea de portabile, acestia sunt recunoscuti pentru calitatea produselor indiferent de categoria lor.

Pentru a va face o idee in legatura cu el urmariti mai jos un scurt clip de prezentare realizat in cadrul CES 2011:

Surse: dandragomir.biz & notebooks.com