Faptul ca Nokia urmeaza sa lanseze in cateva zile un nou smartphone din seria Lumia era cunoscut de ceva timp, dar nu prea a existat acelasi buzz ca in cazul altor smartphone-uri de top lansate anul acesta. Motivul principal cred ca a fost zvonul (neadevarat de altfel) ca Nokia Lumia 928, caci despre el este vorba, va fi lansat doar pentru piata din SUA. Multi au inteles prost (sau au tradus prost) si de aici lumea s-a informat gresit. Nokia Lumia 928 a fost lansat ieri in SUA si va fi disponibil exclusiv la operatorul de telefonie Verizon cu preturi incepand de la 99$, urmand ca in zilele urmatoare (cel mai probabil maine, pe 14 mai la evenimentul anuntat deja de Nokia ce va avea loc la Londra) Lumia 928 sa fie lansat si pe piata din Europa. Se zvoneste ca terminalul va suferi ceva modificari fata de varianta lansata in SUA, dar nu se stie exact ce si cum.

Specificatii Nokia Lumia 928 lansat in SUA:

  • display OLED de 4,5″ si o rezolutie de 1280 x 768
  • procesor Qualcomm Snapdragon S4 dual core tactat la 1,5 GHz
  • RAM 1 GB
  • memorie interna de 32 de GB
  • camera foto principala cu senzor de 8,7 MP si xenon flash
  • OS Windows Phone 8
  • baterie de 2000 mAh

In Statele Unite ale Americii Lumia 928 a fost lansat doar in versiunea alba si neagra a carcasei, dar sunt mari sperante ca cel din Europa sa vina si in deja cunoscutele culori tipatoare: rosu, galben, albastru sau verde.

Inainte de lansare au aparut si cateva filmulete care faceau referire la camera foto/video cu care este dotat Lumia 928, camera care filmeaza si fotografiaza foarte bine pe timp de noapte, dar si care poate efectua fotografii destul de bune in miscare (este dotata cu un stabilizator de imagine destul de bun).

Despre pret se spune ca va fi in jurul a 2.000 – 2.300 de lei la noi in tara, dar nu e nimic sigur pana nu vom vedea smartphone-ul pe rafturile magazinelor online.