Hp a anuntat lansarea pe piata in luna martie a doua noi modele de laptopuri Elitebook. Acest lucru nu este neaparat o noutate insa faptul ca aceste modele au o autonomie de 32 de ore a starnit ceva “valuri de stiri“. Cele 32 de ore in primul rand nu vor fi 32 ci undeva la 26-28 de ore dar oricum ar fi as vrea sa stiu si eu cine are nevoie de un laptop cu o astfel de autonomie. Eu cu siguranta nu! Cred ca se incearca creare de un buzz in jurul acestor noi modele, ceva de genul: “uitati-va la noi ce putem produce”, daca visul oricarui utilizator de laptop ar fi fost sa stea impreuna cu laptopul sau 26-28 de ore fara sa-l conectez la priza, existau acum laptopuri cu o autonomie de 72 de ore. Tehnologia a avansat foarte mult insa e tinuta in frau de strategiile de marketing si de concurenta dintre marile companii producatoare. Ma opresc aici la acest subiect si trec mai departe pentru a va prezenta aceste doua modele, superbe de altfel.

Nu autonomia acestor modele ar trebui sa fie pusa in evidenta din punctul meu de vedere ci designul impreuna cu micile detalii care fac diferenta. Ca exemplu ar fi putut produce un laptop cu o carcasa dintr-un plastic lucios cioplita de un topor dar cu o autonomie de 100 de ore, va spune u ca nu l-ati cumpara nici daca ar fi chilipir. Deci haideti sa privim lucrurile asa cum ar trebui privite si spre surprinderea multora, sa ne lasam pierduti in detalii.

Primul lucru care iese in evidenta este tastatura care aduce a MacBook (nu degeaba carcoteau jurnalistii americani). O tastatura cu spatii intre taste e mult mai comoda si mai utila. Partea din fata a laptopului este din metal si banuiesc ca stiti senzatia placuta care v-o ofera. De asemenea au rotunjit partea inferioara a carcasei si au mutat ledurile intr-o parte. Usb-urile (3.0) sunt patru la numar, doua pe partea stanga i doua pe partea dreapta iar pozitionarea lor este la indemana.

Specificatii tehnice:

Diferenta dintre cele modele o va face dimensiunea display-urilor. Astfel 8460p va avea un display de 14″ iar 8560p de 15,6″.

Procesoarele disponibile pentru ambele modele sunt de ultima generatie (Intel Sandy Bridge i3,i5 si i7).

Pentru cei care nu sunt pretentiosi Hp ofera o placa video standard (Intel HD Graphics) insa se poate opta si pentru o placa video dedicata cu 1 Gb de memorie (AMD Radeon HD 6470M).

Memoria ram poate incepe cu 4 Gb si ajunge pana la 16 Gb.

Hard-disk-ul poate fi de 250 Gb Sata (maxim 750 Gb) ori 128 Gb SSD (maxim 160 Gb)

Preturile vor incepe de la 1000 $ insa la noi vor fi mai scumpe datorita TVA-ului foarte mare.

Oricum pentru cei ce doresc un laptop business cu puteri magice pot opta pentru unul dintre aceste modele superbe ca design.