Se pare ca pana la urma cei de la Nintendo s-au recunoscut invinsi in primul trimestru al acestui an de catre Microsoft si al lor XBOX 360. Vanzarile consolelor Wii au ramas sub cele inregistrate de XBOX 360 si se pare ca Nintendo pregateste o supriza ce consta in scaderea pretului de pornire pentru Wii. Preturile ar putea scadea dupa jumatatea lunii Mai cu pana la 25% insa dupa cum ii cunoastem pe comerciantii romani e posibil ca la noi aceasta reducere sa fie insesizabila ori mult mai mica decat cea care va fi anuntata oficial.

In luna februarie Microsoft a vandut aproximativ 535.000 de XBOX-uri, cu 81.000 mai multe decat cei de la Nintendo, fapt ce a dus la reducerea in cauza cu scopul clar de a creste vanzarile chiar daca asta ar insemna un profit mai mic pe termen scurt.

Impatimit al consolelor nu sunt insa cum nu am testat decat console Playstation pana in prezent as fi curios sa vad ce ii poate capul lui Wii macar.

In momentul de fata cea mai ieftina consola Wii din oferta eMAG costa 929 RON astfel ca intr-o previziune optimista dupa jumatatea lunii Mai pretul acesteia nu ar trebui sa depaseasca 700 -750 RON si asta in conditiile in care cea mai ieftina consola XBOX 360 costa 1.049 RON.

UPDATE:

Preturile au scazut conform celor spus mai sus. Consola Wii are alt pret acum, mai mic.