Zilele trecute o cunostiinta m-a rugat sa trec pe la ea sa vad de ce cartusele imprimantei ei nu mai functioneaza dupa ce le-a incarcat. Bineinteles ca primul gand a fost ca acele cartuse s-au ars insa aveam sa descopar o alta minune infaptuita de dragii mei producatori de imprimante.

Nu inteleg de ce pretul unor cartuse noi pentru o imprimanta Lexmark X2650 costa cu aproximativ 100 de lei mai mult decat imprimanta. De fapt eu am inteles dar nu ii inteleg pe producatori de ce fac astfel de “programe” din care numai si numai ei au de castigat. Exemplul concret este cunostiinta mea care si-a achizitionat calculatorul cu imprimanta anul trecut la pretul de 1.499 ron iar acum i-am dat vestea proasta ca acele cartuse pe care le are imprimanta, anume catusul nr 14 negru si nr. 15 color sunt defapt cartuse ce fac parte din fostul program “Prebate“, actualul “Lexmark Return Program” iar aceste cartuse nu pot fi reumplute sub nici o forma iar ea trebuie sa achizitioneze doua cartuse noi ce insumeaza aproximativ 270 ron. Evident ca e mult mai ieftin sa cumperi o imprimanta noua cu cartuse reincarcabile decat sa cumperi cartusele nesimtit de scumpe de la Lexmark.

Programul Prebate suna asa: Lexmark vinde imprimante cu cartuse “prebate” catre furnizori cu un pret mai mic si cu obligatia ca acele cartuse sa se reintoarca la ei iar furnizorii tac din gura si vand mai departe (probabil fara discount) catre retaileri iar acestia vand catre utilizatorii finali imprimanta fara sa-i instiinteze in legatura cu “defectul” acesteia si uite asa ajung unele persoane sa fie proprietarii unor imprimante care vor deveni nefunctionale odata cu terminarea tusului din cartuse.

Ce parere aveti despre acest program? Cine ar mai cumpara astfel de imprimante care fac parte din acesta?