Intel a anuntat lansarea noilor procesoare din a treia generatie Intel Core, procesoare care vor folosi pentru prima data in lume tranzistorii 3D  pe 22 nm. Primele dispozitive ce vor beneficia de noua gama de procesoare Intel Core sunt sistemele desktop high-end, laptopurile ultrabook si sistemele all-in-one.

“Ce-a de-a treia generatie a gamei de procesoare Intel Core a fost creata pentru a oferi noi experiente. Inginerii nostri ne-au depasit asteptarile prin dublarea performantei media si grafice, odata cu cele mai bune procesoare construite pana acum de noi, ceea ce inseamna o exprienta vizuala incredibila pentru noile sisteme all-in-one si Ultrabook. Totul a fost posibil prin combinarea procesului de productie Intel cu dorinta noastra de a continua sa inovam computing-ul, declarat Kirk Skaugen, Vicepresedinte si General Manager al Intel PC Client Group.”

Pe scurt, noile procesoare ofera o performanta marita cu 20% fata de gama lansata anul trecut. Punctul sensibil il reprezinta performantele grafice cu care se lauda cei de la Intel care sustin ca grafica oferita de Intel HD 4000 este de 2 ori mai puternica fata de grafica oferita de procesoarele anterioare.

Intel HD 4000 suporta Open GL 3.1, Opne CL 1.1 si Microsoft DirectX 11, ceea ce nu este rau deloc tinand cont ca totul este integrat intr-un singur procesor.

Problema pe care o vad eu o reprezinta preturile despre care nu stiim inca nimic, dar cu siguranta ne vor surprinde intr-un mod mai putin placut, asa cum ne-au obisnuit cei de la Intel in ultima perioada. Totusi, exista si un lucru bun, odata cu lansarea noilor procesoare, preturile procesoarelor lansate in anii anteriori vor scadea si cred eu ca se vor apropia de valoarea reala pentru ceea ce ofera.