Dupa cum probabil stiti deja, zilele acestea are loc in Las Vegas cel mai mare targ international destinat noilor tehnologii. La CES se aduna an de an cele mai mari nume ale tehnologiei pentru a-si prezenta cele mai noi produse. Aici sunt aduse in premiera gadgeturi si tot aici fiecare companie incearca sa-si prezinte planul pentru anul ce tocmai incepe facand totodata si un scurt rezumat a ceea ce s-a intamplat in anul care tocmai s-a incheiat.

Pe langa companiile ca Nokia sau Microsoft care au cam pierdut trenurile in anii trecuti ii putem adauga si pe cei de la Intel. Acestia din urma si-au dat seama cam tarziu ca piata smartphone-urilor este una uriasa si cu un potential enorm si abia acum in 2012 au anuntat prin intermediul presedintelui si in acelasi timp CEO-ul companiei, Paul Otellini, faptul ca iau in serios intrarea pe piata semnand doua contracte de colaboarare cu Motorola Mobility , respectiv Lenovo:

“Cele mai bune tehnologii de computing Intel se extind acum si in domeniul smartphone-urilor. Colaborarea noastra cu Lenovo si Motorola Mobility va ajuta la integrarea procesoarelor Intel în smartphone-uri si la crearea unei fundatii solide începand cu 2012″ – Paul Otellini in cadrul CES 2012

Totodata, CEO-ul Intel, a oferit si cateva detalii despre primul smartphone cu procesor Intel si anume Lenovo K800, smartphone ce va fi lansat in a doua jumatate a acestui an in China.

Caracteristici Lenovo K800:

  • ecran de 4,5″ HD
  • procesor Intel Atom single-core 1,6 GHz
  • procesor grafic PowerVR SGX 540
  • camera de 8 MP cu filmare HD
  • Wi-Fi/ bluetooth / Gps
  • sistem de operare Android Gingerbread 2.3