In ziua de ieri am avut un client ce a dorit pe langa alte servicii si achizitionarea unui adaptor wireless pe usb pentru laptop-ul sau. Stiu cum suna “laptop fara placa wireless” insa omul in cauza detinea un “minunat” laptop Hyundai AN5W care nu are incorporat si o placa de retea wireless. Clientul mi-a spus ca doreste un adaptor din aceste pentru ca a vazut la cineva si i-a spus ca e bun si nu-i nici scump (asa si e) astfel ca m-a rugat sa-l indrum spre un model ieftin si bun ca deh, e criza. Normal ca dupa ce am vandut in anii trecuti un anume model de adaptor era normal sa-i comand omului ceea ce stiu ca e bun si se potriveste cerintelor clientului (ieftin si bun).

Modelul in cauza se numeste N150UD si este fabricat sub brandul Serioux. Un adaptor wireless pe usb ce face exact ce trebuie sa faca. Eu personal am vandut cateva unor cunostiinte/amici si nu am primit nici un telefon cum ca s-ar fi intamplat ceva cu el ori vreo nemultumire din partea cuiva.

Pretul unui asemenea adaptor este unul corect in raport cu calitatea lui. 35 de lei pentru adaptor wireless simplu ce stie si criptare in 256 de biti eu cred ca e un pret bun.

I-am adus adaptorul insa acesta m-a rugat sa si il instalez pentru ca el nu se pricepe astfel ca am profitat de ocazie si am facut cateva poze pe care o sa le prezint mai jos ca cei care nu sunt familiarizati cu instalarile de dispozitive sa nu fie nevoiti sa apeleze la alte persoane.

Instalare:

1. Introduceti cd-ul cu driver in unitatea optica a pc-ului. (NU conectati adaptorul deocamdata)

2. Instalati driver-ul urmand pasii intuitivi iar la sfarsitul instalarii cand acesta va intreaba daca restartati pc-ul dati YES.

3. Dupa ce driver-ul a fost instalat iar pc-ul restartat puteti conecta adaptorul wireless. El va fi recunoscut de catre sistemul de operare iar acesta va cere dori sal instaleze pornind wizard-ul. Urmati pasii intuitiviĀ  dand “Next” iar cand va aparea “eroarea” cum ca driverul dispozitivului nu este unul certificat de Windows dati click pe “Continue anyway“.

4. Dupa instalarea dispozitivului accesati soft-ul adaptorului (ar trebui sa va apara o iconita noua pe desktop) iar acolo dati click pe ” Avaible Network” si asteptati ca dispozitivul sa gaseasca “reteaua wireless”. Cand o gaseste dati click pe ea si apoi pe butonul “Add to profile” iar in fereastra urmatoare introduceti de parola de doua ori (asta numai daca reteaua la care doriti sa va conectati este parolata) si apoi va puteti bucura de beneficiile internetului wireless.