E clar ca viitorul apartine ultrabook-urilor si tabletelor. Mini-laptop-urile sunt un semi-esec din punctul meu de vedere, acestea n-au reusit sa ofere utilizatorilor facilitatile necesare si curand vor disparea de pe piata, iar golul lasat de ele va fi umplut de ultrabook-uri si tablete, utilizatorul alegandu-si in functie de nevoile sale gadget-ul potrivit.

Dupa Asus, Toshiba si Samsung a sosit timpul ca HP sa-si anunte noua linie de ultrabook-uri, linie din care se face remarcat modelul HP Envy SpectrXT, un ultrabook cu un design superb care iti face cu ochiul de la prima vedere.

Noul model se pare ca va avea un ecran cu o diagonala standard pentru ultrabook-uri si anume 13,3″, iar materialul din care va fi construita carcasa este magneziul lucru ce ii va aduce un plus de calitate lui Envy SpectreXT si o greutate de doar 1,35 Kg. Grosimea sa este de doar 14,5 mm in partea cea mai subtire crescand astfel portabilitatea.

La partea de hardware inca nu sunt cunoscutele toate detaliile, dar se pare ca procesorul va fi un model nou de ULV din noua serie Ivy Bridge de la Intel, memoria ram va fi una standard de 4 GB si hard-disk-ul de tip SSD cum se obisnuieste la un ultrabook va avea o capacitate de 128 GB pentru moedelul de baza. Sunetul de pe SpectreXT va fi cu siguranta unul de calitate datorita tehnologiei Beats Audio implementate.

Pretul sau pentru Romania va fi undeva la 4.000 – 4.200 de lei, adica in linie cu preturile celorlalte ultrabook-uri cu caracteristici similare.

Astept cu interes ca vanzarile sa creasca, iar preturile sa scada pentru a-mi putea permite unul, pana atunci o sa continui sa le testez doar.