Cine s-ar fi asteptat ca Samsung sa lanseze o tableta asemanatoare cu iPad Mini? Samsung Galaxy Note 8.0 este o tableta cu un display de 8″, deci nici chiar identica, dar e pe aproape. Tableta a fost prezentata zilele trecute la Mobile World Congress de la Barcelona, locul unde se aduna an de an “crema tehnologiei mobile”. Anul acesta mai mult ca niciodata se afla acolo si foarte multi bloggeri romani, dar si cativa simpli spectatori cu ajutorul oferit de George Buhnici pe pagina sa de facebook unde a oferit 4 invitatii a 699 euro fiecare. Printre bloggerii romani prezenti se afla Dan Dragomir, Radu Dumitru si Emil Dragota – pe blogurile lor veti gasi atat impresii si pareri de la eveniment, dar si poze si filmulete cu noile produse prezentate in premiera la MWC 2013.

Revenind la Galaxy Note 8.0, tableta arata binisor, mie nu-mi place ca are colturile atat de rotunjite, cum bine a specificat si Dan Dragomir – seama prea mult cu Galaxy S3, iar mie nu-mi place design-ul lui S3 absolut deloc.

Specificatiile tabletei sunt:

  • display 8″ cu o rezolutie de 1280 x 800 de pixeli
  • procesor quad-core 1,6 GHz
  • RAM 2 GB
  • sistem de operare Android 4.1.2
  • greutate¬† 338 de grame – foarte subtire si usoara
  • baterie de 4600 mAh

Interesanta, dar nu un WOW. E o tableta obisnuita cu specificatii in trend, cu un design nu foarte reusit, subtire si usoara, dar care nu poate concura la acelasi nivel cu iPad Mini cu toate ca nici aceasta din urma nu a fost o super-tableta, insa are ceva al ei.

Detalii despre pret nu se stiu inca, dar presupun ca se va invarti in jurul sumei de 1.799 de lei.