Conform datelor publicate zilele acestea, in al treilea trimestru din 2010 s-au vandut 4,5 milioane de tablete. Dintre aceste 4,5 milioane “doar” 4,2 milioane au fost iPad-uri iar restul au fost Restul. Si acum sa vad cine mai are curajul sa puna sub semnul intrebarii succesul noi tablete iPad 2? Da, stiu iPad e naspa, e nasol s.a.m.d insa se vinde iar pana la urma asta conteaza. Nimeni nu-si doreste sa aibe un produs care nu se vinde. Degeaba se chinuie competitia sa vina cu tablete mai bune, mai complicate, mai simple mai etc. In curand se va lansa iPad 2 iar restul vor ramane tot  Restul.

De ce are atata succes?

Parerea mea este ca odata ce tu ai lansat pe piata un produs nou, inovator, tot tu trebuie sa beneficiezi de pe urma buzz-ului creat pe piata. Cum ar fi ca Apple sa fi lansat prima tableta din lume iar Samsung sa vand 4,2 milioane de tablete in trimestrul 3?

Ce se va intampla anul acesta?

Se va lansa iPad 2.

Dar celelalte tablete?

Vor ramane celelalte.

Personal nu cred ca cifrele de anul acesta vor arata mai bine pentru noi producatori de tablete (nici nu mai stiu cine, ce lanseaza, banuiesc ca toti deja). Apple va ceda un pic de teren datorita numarului mare de modele ce vor aparea insa isi va pastra suprematia fara nici un dubiu. Piata tabletelor va creste exponential in urmatorii 2-3 ani si nu trebuie sa fi vreun mare specialist sa-ti dai seama de acest lucru.