Cu totii stim ca vine un moment in viata noastra cand se intampla un lucru groaznic, un lucru cumplit de care ne este teama si de care am vrea sa fugim. Ziua in care laptopul nostru se strica este probabil una dintre cele mai urate zile din viata noastra de internaut. Ganditi-va un pic ce ati face daca in momentul acesta s-ar intampla acest lucru groaznic si ati ramane fara internet pentru ca pana la urma laptopul a devenit dispozitivul care ne leaga de restul lumii. Fara laptop ar insemna fara internet iar asta ar insemna fara cititul blogurilor la o ceasca de cafea dimineata, fara prietenii de pe facebook, fara mail, fara messenger, fara ziarele online, fara youtube, fara etc. V-ati putea descurca? Stiu ca da insa pentru cat timp? Una e sa ramai fara laptop o zi, doua iar alta e sa ramai fara el o luna, doua.

Toate laptopurile la inceput au garantie, unele au garantie “indiferent ce” alte au garantie normala care nu-i tocmai ok atunci cand dai cu pumnul in tastatura sau copilul varsa un pic de suc peste el ori un amic mai neinspirat nu se uita atunci cand se aseaza pe canapea (pe laptop) si astfel garantie nu mai este valabila si va trebui sa reparati laptopul pe cont propriu. Unii poate nu o sa credeti ca se pot intampla diferite lucruri pe care nu le crezi posibile la un moment dat insa trebuie sa tinem cont de faptul ca laptopul este un dispozitiv fragil si asa va raman chiar daca are carcasa metalica sau X alte lucruri, el va ramane fragil si predispus la “accidente”.

Sfaturi in caz de “accident”:

1. Cand display-ul dispare

Din cate stiu cele mai frecvente accidente duc la “disparitia” display-ului astfel ca acesta trebuie inlocuit insa mai intai trebuie cautat un model de display laptop compatibil iar apoi inlocuit. Inlocuirea unui display de laptop nu reprezinta o operatiune foarte complicata insa pentru precautie si prevenirea altor “accidente” ar fi bine sa se ocupe tot o firma specializata.

2. Cand incarcatorul moare

O alta problema o constituie incarcatorul laptopului. Acesta se poate arde sau mufa de conectare la laptop se rupe. Rezolvarea pe care o aleg multi este reparearea acestuia insa nu este indicat pentru ca poate provoca probleme pe viitor si e posibil chiar sa ardeti cate ceva. O alta rezolvare neinspirata ar fi achizitionarea unui incarcator universal care are mai multe mufe si reglaje. Faptul ca are un pret semnificativ mai mic fata de cele originale nu inseamna ca e si la fel de bun. Am avut un astfel de incarcator si credeti-ma ca imi era frica sa-l mai bag si in priza, scotea sunete ciudate si se incalzea foarte repede si sa nu mai spun de faptul ca daca ai gresit amperajul e posibil sa-ti iei adio de la laptop.

Rezolvarea corecta ar fi sa cautati un incarcator laptop compatibil pentru modelul tau. Cu toate ca este un pic mai scump va asigur ca merita.

Ideea este ca atunci cand vine acea zi de care va vorbeam la inceputul articolului sa va pastrati calmul si sa apelati la firme specializate.