Desi timpul nu-mi permite sa fiu tot timpul la zi cu informatiile din lumea IT mai ales ca in ultimul timp se lanseaza atat de multe produse, am incercat pe cat posibil sa nu ratez foarte multe stiri legate de CES 2013 ce se desfasoara zilele acestea in Las Vegas si unde sunt prezenti majoritatea producatorilor importanti din lumea tehnologiei precum si mii de jurnalisti din intreaga lume.

La CES de obicei se lanseaza tehnologii noi care vor lua locul celor de azi in urmatorii ani, dar sunt sigur ca o tehnologie care a uimit pe mai toata lumea nu o sa prinda la publicul larg. Este vorba despre PaperTab, tableta despre care se spune ca in 5 ani de zile va inlocui laptopul – deci nu tableta “conventionala” de azi ci laptopul in sine, lucru despre care ma indoiesc ca se va intampla in aceasta perioada de timp, ba mai mult, ma indoiesc ca acest model de tableta va avea succes daca va fi comercializata la scara internationala si asta contrar celor de la Intel care se pare ca au dotat aceasta tableta cu un superb procesor din a doua generatie de Intel CoreTM i5. Tableta prezentata la CES 2013 are un display de 10,7″ alb-negru (chiar pare a fi pentru nostalgici 🙂 ).

Nu o sa intru acum in detalii legate de ce nu ar prinde o asemenea tableta la public ci voi spune doar ca nu este practica, cel putin nu in modul cum este gandita acum si nu cred ca acest lucru se va schimba pe viitor. Mie mi-ar fi destul de greu sa lucrez cu o asemenea tableta, nu mai spun sa scriu de pe ea sau sa vizionez un film, etc.

Ma gandesc ca poate i se va gasi o nisa unde sa poate fi introdusa, dar cu siguranta PaperTab nu va inlocui laptopul nici peste 10 ani si nici nu va fi un iPad killer cum se preconizeaza.

As pune pariu ca peste 5 ani vom discuta despre o noua versiune de iPad, iar PaperTab va fi doar un prototip prezentat la CES 2013 si atat.